Find den rigtige størrelse forlovelsesring

Find den rigtige størrelse forlovelsesring

Den store dag kommet. Du skal endelig fri til din kæreste.

Alt er forberedt, og du går ned på knæ. Din kæreste smiler over hele ansigtet, da du stolt rækker forlovelsesringen, som du har brugt et utal af timer på at udvælge, frem mod din kæreste.

Du tager ringen ud af dens smukke indpakning og glider den på din kærestes finger. Men ringen passer ikke.

Mange har mareridt om netop det scenarie, men med vores metoder, er du garanteret at finde den perfekte størrelse ring første gang.

Størrelse på fingerringe 

Der er meget planlægning, traditioner og forventninger der går forud for et frieri. Foruden det, vil du også gerne finde den perfekte ring, som selvfølgelig hverken skal være for stor eller for lille til din kærestes finger – den skal passe helt perfekt, og helst i første omgang.

Du har måske gennemgået din kærestes smykker, for at finde en ring at måle efter – men, er du sikker på at den ring passer på ringfingeren og har du taget hensyn til bredden på den forlovelsesring du har udset dig? Faktisk kan ringstørrelsen variere med op til 1 størrelse, afhængig af om ringen er bredere end ca. 6 mm, da en bred ring fylder mere på fingeren.

En tommelfingerregel er, at ringe til kvinder varrierer fra størrelse 50-62 (Ø 16-22 mm) og ringe til mænd varrierer fra størrelse 60-72 (Ø 19-23 mm).

Find mål på ringstørrelse

Her er fire metoder, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige ringstørrelse:


Få hjælp af professionelle til at finde ringstørrelse:

1) Med en professionel fingermåler kan vi hurtigt hjælpe med at bestemme din kærestes ringstørrelse, hvis I besøger en af vores butikker. Desværre egner denne metode sig ikke til, hvis du vil overraske din kæreste, men måske du kan alliere dig med en af hendes eller hans venner.

2) Med en skydelære eller alternativt en lineal, kan du måle den indvendige diameter på ringen. Husk at måle fra indersiden af ringen, hvis du bruger en lineal. Noter hvad diameteren er i mm og find ringstørrelsen i skemaet. 52 mm vil svare til ringstørrelse 52.

Ringstørrelse skema Carat Diamanter

Find selv ringstørrelse:

3) Mål den udvendige omkreds af fingeren med snor. Dette er måske ikke den bedste metode, hvis du ønsker at overraske din kæreste, men måske du har en der kan hjælpe dig. Du tager et stykke snor, som du snurrer to gange rundt om din kærestes finger, den må ikke sidde for stramt, der hvor ringen skal sidde. Herefter tegner du en streg henover begge snore og retter tråden ud. Afstanden mellem de to streger i mm, er din kærestes ringstørrelse. 52 mm vil svare til ringstørrelse 52.

4) Mål ringens indvendige omkreds med et målebånd. Omkredsen i mm svarer til ringstørrelsen. Har du ikke et målebånd, kan du anvende et lille stykke papir. Rul papiret og glid ringen ned over. Klip et lille hak i papiret, der hvor det overlapper. Nu kan du måle den indvendige omkreds med en lineal, så hvis ringen er 5,2 cm. er det 52 mm. og derfor ringstørrelse 52.

Vi vil anbefale, at du prøver to af metoderne og ser om målene er nogenlunde ens. På den måde, er du næsten altid garanteret, at forlovelsesringen vil sidde behageligt på din kærestes ringfinger.

 

Husk også, at der kan være stor forskel på din kærestes fingre, alt efter om det er koldt eller varmt. Er din kæreste gravid, er der næsten garanti for at hendes fingre er hævede, og selv en lille hævning kan have betydning for måling af ringstørrelsen. Vær også opmærksom på, at ringen du måler efter (hvis du vælger den metode), har nogenlunde samme bredde som den forlovelsesring du har valgt.

 

Er du stadig i tvivl om din ringstørrelse, er det altid en god ide at spørge en professionel til råds. Derfor anbefaler vi altid, at du spørger en professionel til hjælp, inden du køber forlovelsesringen.

 

Men vi kan garantere at det bliver lettere, når I skal vælge jeres vielsesringe.

Held og lykke med frieriet!