6 tips til at finde den perfekte forlovelsesring, som passer til hendes personlighed (og din pengepung)!

6 tips til at finde den perfekte forlovelsesring, som passer til hendes personlighed (og din pengepung)!

Beslutningen om at fri til sin kæreste, kan snildt give svedige håndflader og hurtig hjertebanken. Det er en stor beslutning, og måske du allerede ved hvordan du vil fri, men hvad med ringen? Skal den være i guldhvidguld eller måske rosaguld? Hvilken karat skal diamanten have, og hvor mange skal der være? Hvordan skal snittet være? At vælge den perfekte ring er ikke nødvendigvis nemt, det er trods alt den ring din kommende hustru skal bære resten af livet. 

Derfor får du her vores 6 bedste ekspert-tips til at finde den perfekte forlovelsesring, og undgå at stå i samme situation som Chandler fra venner, da han efter at have besøgt fem smykkeforretninger stadig ikke har fundet ’ringen’.

 

Hvad skal en forlovelsesring koste?

Måske du har hørt, at din kærlighed afspejles i prisen på ringen, eller hvor stor diamanten er, og at prisen på en forlovelsesring bør svare til et par måneders løn. Vi bliver ofte spurgt om, hvad det koster at fri til sin kæreste. Svaret er forskelligt hver gang, for prisen afhænger i sidste ende af dig. Det dog vigtigt at huske, at en forlovelsesring ikke skal ruinere dig, men være symbolet på et nyt kapitel i dit og din kærestes liv, som kommende mand og kone.

Typisk køber mænd en ring, som svarer til deres månedsløn. Det behøver dog ikke være tilfældet for dig, og du kan få mange smukke diamantringe i alle prisklasser. Dog anbefaler vi, at du sparer op eller lægger lidt penge til side, så dit budget ikke skal være afgørende for om du kan vælge den perfekte ring.

Forlovelsesringen skal din kommende hustru bære på sin hånd resten af jeres liv. Derfor er det vigtigt at tænke kvalitet, holdbarhed og funktionalitet ind i budgettet for ringen.

I sidste ende bør prisen ikke være den afgørende faktor, men om din kærestes livsstil, personlighed, præferencer og ikke mindst udstråling, er afspejlet i ringen du beslutter dig for at købe.

 

Hvilken type er din kæreste?

Din kærestes udseende og stil kan afsløre meget om hendes type. Kig på hende og tænk over om hun er modebevidst og tager chancer, om hun har en klassisk stil, eller om hun mere er den sporty type. Går hun normalt med smykker, eller er hun mere minimalistisk i sit udtryk? De små detaljer kan afsløre meget, og hjælpe dig med at indsnævre din ring-jagt.

Udover hendes ydre stil, er det også vigtigt at have hendes personlighed med i overvejelserne. Hvis hun er:

Tag også i betragtning, hvad din kæreste laver til hverdag. Uanset om hun er på job, dyrker sport, ridder på hesten, maler et maleri, går en tur med hunden eller sidder ved computeren, skal hun selvfølgelig kunne nyde synet af hendes forlovelsesring. Udover det, kan hendes livsstil også have stor betydning for hvilket ring design, metaller, ædelsten og størrelse på diamanter, du bør vælge. 

En ring med forhøjninger kræver mere pleje og kan være i vejen ved nogle former for aktivt arbejde eller fritidsaktiviteter. Derfor kan en ring med sænkede diamanter være en fordel for hende, hvad end hun er til et simpelt-, eller et funklende design.

Forlovelsesringen skal naturligvis være smuk og passe til hende, men den skal også være praktisk nok til at hun kan lave ting.

Spørg også gerne vennerne og veninderne til råds (så længe de ikke taler over sig), og overvej også om din kæreste måske allerede har serveret dig gratis hints, og eventuelt sendt dig nogle billeder af ringe.

Alt er vigtigt, så er du næsten sikker på at finde en ring som passer til din kærestes stil, hvad end hun er til det klassiske-raffinerede-elegante-romantiske-sofistikerede eller -funklende design.

 

Hvilken guldfarve passer til din kæreste?

Igen skal du til at kigge på din kæreste, og hvilken farve metal er hendes nuværende smykker i? De fleste kvinder ved om hun foretrækker varme guldfarver, som rosa- og gulguld, eller om hun er mere til de kølige farver, som hvidguld. Har din kæreste ikke umiddelbart en præference, men ynder at mixe op i det, så overvej en ring der matcher hendes nuværende smykker. 

Hendes hudtone kan også hjælpe dig på rette vej. Har hun en lys hudtone med kolde nuancer, er de kølige farver som hvidguld som regel et godt valg. Har hun derimod en mørkere hudtone med varme nuancer, kan du kigge efter ringe i rosa-, og gulguld farver.

Tag ligeledes med i dine overvejelser hvordan vielsesringene skal se ud (ja, det er også nødvendigt at overveje allerede nu). Skal forlovelsesringen passe til farven og designet på vielsesringen, eller vil din kæreste hellere mixe det op? Alt er vigtigt i valget af ringen.

 

Hvilken slags hånd har din kæreste?

Ja, det er et specielt spørgsmål, men størrelen på din kærestes hånd kan hjælpe dig, når du skal indsnævre feltet af smukke forlovelsesringe. En stor ring på en lille hånd, kan komme til at se klodset ud, i mens en lille ring på en stor hånd, kan få ringen til at syne af mindre. Vælg derfor altid en ring der passer til din kærestes hånd.

En stor ring med en luksuriøs midte omgivet af fortryllende brillanter, vil se smuk ud på en større hånd, fordi den fylder meget på hånden. Det lyder måske dyrt, men rosetringe med brillanter kommer i mange prisklasser, og kan derfor sagtens passe til dit budget.

Har din kæreste derimod en slank og lang hånd, bør du istedet gå efter en ring i et mere simpelt design, og med en enkel eller flere små diamanter.

Når du har en idé om hvilken størrelse ring du skal vælge, kan du begynde at kigge efter hvilke der matcher hendes hudtone, stil og personlighed, når du bestemmer dig for form og facon på forlovelsesringen.

 

Hvilken sten og karakter skal ringen have?

Vores sidste tip til at vælge den rigtige forlovelsesring, er at tænke over betydningen i ringen. Med din kærestes stilpræferencer, personlighed, håndstørrelse og valg af farvede metal i tankerne, er det vigtigste nu at vælge den rigtige sten til ringen.

Stenen har en stor betydning for ringens karakter, og er her du kan gøre meget for at gøre ringen unik, og ikke mindst personlig. Her kan du vælge imellem diamanter og farvede ædelstene.

Diamanter er tidsløse, og bruges derfor oftest i forlovelsesringe. For at finde den rigtige ring tager vi altid udgangspunkt i de fire C’er; Color (farve), Cut (form), Clarity (klarhed) og selvfølgelig Carat (vægt).

De farvede ædelstene som safirerrubiner og beryler er unikke og farvestrålende, og kommer i mange forskellige designs. Så er din kæreste modig i sit stilvalg eller en kreativ type, så kunne dette være det rette valg for hende. Alternativ kan du også vælge en klassisk ring med en ferskvandsperle som center.

 

Held og lykke med ring-jagten!

Forhåbentligt har vores 6 tips bragt dig tættere på at finde den perfekte ring. Du har i hvert fald lært, at du skal kigge rigtig meget på din kæreste (gør det dog ikke for åbentlys). 

Er du stadig i tvivl om hvilken type ring du skal vælge, så frygt ej, vi er eksperter i forlovelsesringe og står altid klar til at vejlede dig. Og inden du smutter, så glem ikke at finde den rigtige ringstørrelse, som vi også har lavet en guide til.