Diamant: Ring, armbånd, halskæde eller øreringe – hvad skal du vælge til gaven?

Diamant: Ring, armbånd, halskæde eller øreringe – hvad skal du vælge til gaven?

Er du i tvivl, om du skal købe det ene eller det andet slags diamantsmykke i gave, ja så har vi her samlet et par gode råd til dig, så du kan komme nærmere et godt køb.

Det kan være svært at vælge den helt rigtige gave til en du holder af. Det siger sig selv, at vi her hos Carat Diamanter til hver en tid vil anbefale, at du køber et smykke og gerne et med diamanter. Hvorfor? Fordi de er smukke, langtidsholdbare og altid på mode. Men dilemmaet opstår gerne der, hvor du ikke ved, om du skal købe en ring, et armbåndøreringe eller en halskæde.

Når du skal ud og købe et smykke til en, du holder af, er der flere måder, du kan finde frem til det helt rigtige smykke på. Du kan blandt andet stille dig selv en række spørgsmål og på den måde guide dig selv nærmere et rigtigt svar og dermed et køb.

Hvem er gaven til?

Det første du skal overveje, når du er på vej ud for at købe din smykkegave, det er, hvem gaven er til. Er den til din kæreste eller kone, til din veninde, din lillesøster, din svigerinde, din mor, en god kollega eller en helt anden?

Det har lidt at sige, hvem gaven er til, i forhold til dit valg af smykke. De signalerer på en måde forskellige ting, og alt efter hvor nær du er med modtageren, skal du overveje dette.

Hvis du køber en ring til din kæreste, er det vigtigt, at du gør det klart, at det blot er en gave og ikke et frieri, uden at du nævner ordet frieri og forlovelse. Når hun ser en æske med en ring, kan hun godt tro noget andet, så her er det vigtigt at ridse banen op. 

En ring kan for mange opfattes som en meget intim og personlig gave, og den er samtidig også en svær gave, fordi den helst skal passe i størrelse. Her er et armbånd nemmere og mere fri, da det ofte er mere uformelt, let kan mikses med andre smykker og tages af og på efter behov. Så har du brug for en uformel men stadig smuk gave, kan et armbånd være en god idé. 

Hvis du vil købe øreringe, skal du igen kende personen godt – du skal være sikker på, at hun eller han har huller i ørerne, og at øreringene passer nogenlunde til ørerne og hovedformen. Men finder du de rette, er det også en utrolig god gave. 

Sidst men ikke mindst er der halskæden. Her er der ofte tale om en lidt dyrere gave end med armbånd, og derfor ligger det implicit i smykket, at du holder meget af modtageren. Det kan være den perfekte gave til din kæreste, kone eller gode veninde, ligesom det er en oplagt smykkegave til konfirmanden eller studenten.

Hvordan er jeres relation?

I forlængelse af det overstående råd, så tænk over din relation til den person, du skal købe smykket til.

Hvis I er meget nære, kan du bedre købe noget ganske særligt og personligt i form af smykker med budskaber og en særlig værdi. Er det derimod en fjern relation, findes der heldigvis også et væld af smukke smykker, som er flotte, og som du kan købe, uden at de opfattes for andet end en virkelig god gave. Her giver vi gerne vejledning i butikken. 

Hvad er anledningen?

Når du skal købe gaven, så tænk over, i hvilken anledning du skal give den. Er det til en konfirmation, en rund fødselsdag eller fødslen af jeres første barn? Det betyder lidt i forhold til valg af gaven – når du køber til en konfirmand, må det gerne være ungdommeligt og legende, og når du køber til dit barns mor, må det gerne være en gave, der er købt mere med hjertet og som viser kærlighed.

Er der ønsker om noget bestemt?

En af de vigtigste ting, når du skal købe et smykke i gave, det er at kigge på ønskelisten. Har personen ønsket sig smykker og hvilken slags? Er der kun øreringe på ønskelisten, så er det nok et tydeligt vink i den retning, din gave skal bevæge sig i. 

Hvordan er den person, du skal købe til?

Hvis du ikke ved, om den person, du skal købe gave til, er mest til ringe, øreringe, armbånd eller halskæder, så tag et ekstra kig på ham eller hende. Går hun overhovedet med ringe, har hun altid armbånd på, skifter hun øreringe hver dag eller er hun virkelig glad for halskæder?

Det kan sige ret meget om, hvilke slags smykker hun foretrækker. Køb det, du ved, hun bedst kan lide. På den måde sikrer du dig, at hun bliver glad for gaven. 

LÆS OGSÅ: Smykker med diamanter på tre budgetter - find din favorit

Når du handler diamantsmykker hos Carat Diamanter

Når du køber et diamantsmykke hos Carat Diamanter, medfølger der altid et originalt diamantcertifikat, som er din garanti for, at du modtager et 100% originalt diamantsmykke. Det er natuligvis sådan, uanset om du handler i vores online butik eller i en af vores fysiske forretninger – og uanset om du køber en ring, et armbånd, et sæt øreringe eller en smuk halskæde.

Er ringe mere værdifulde end armbånd og øreringe, når de er med diamanter?

Det kan man ikke for alvor sige, nej. Værdien af smykker med diamanter gøres op i forhold til værdien af den eller de diamanter, der bruges på smykket samt værdien af det materiale, som resten af smykket er lavet af. Et armbånd med værdifulde diamanter kan derfor være mere værdifuldt end en ring med en diamant, der er mindre værdifuld.

Hvordan ved jeg, om en ring eller et armbånd er det rigtige valg?

Du kan aldrig være helt sikker, men kig på modtagerens stil og præferencer i smykker, så får du hurtigt en klar idé om, hvorvidt hun foretrækker at bruge øreringe, ringe, armbånd eller halskæder. Der er jo dem, der aldrig bruger øreringe men elsker at bruge mange halskæder og omvendt.

Kan gaven byttes, hvis jeg rammer forkert?

Vi har meget gode bytteregler hos Carat Diamanter, som du kan læse mere om på vores hjemmeside.