Forlovelse: Find den rigtige ringstørrelse, uden hun opdager det

Forlovelse: Find den rigtige ringstørrelse, uden hun opdager det

Skal du fri til din kæreste, og er du totalt på bar bund, når det kommer til at købe en forlovelsesring i den rigtige størrelse? Bare rolig – vi hjælper dig sikkert videre, så det ikke er størrelsen på ringen, der gør dig nervøs til frieriet.

Den dag du falder på knæ foran din kæreste og beder hende om at gifte sig med dig, er en stor dag. For jer begge. Både du og din udkårne har formentlig tænkt på dagen flere gange; forestillet jer hvordan frieriet skal forløbe, og hvordan reaktionen vil blive.

Det er også en dag forbundet med stor nervøsitet, for du vil gerne gøre din kæreste glad. Du vil helst gøre alt det rigtige, og det indebærer for de flestes vedkommende blandt andet en ring – eller lovning på en ring. Det er nemlig meget forskelligt, om folk foretrækker at fri med en ring, eller om de helst vil gøre det uden, så deres kommende ægtefælle selv kan vælge i den rigtige størrelse.

Begge dele er helt i orden, men mange foretrækker at have en ring til frieriet. Og den ring må meget gerne være i den rigtige ringstørrelse.

Sådan finder du den rette ringstørrelse

Går du rundt om dig selv derhjemme i frustration over, hvordan du køber en ring i den rigtige størrelse, kan du godt stoppe op nu – det er nemlig ikke så svært endda.

Der findes flere gode metoder, du kan bruge. Men hvis du vil holde dit frieri fuldstændig hemmeligt, er det bedste, du kan gøre at låne en af din kærestes ringe et kort øjeblik, uden hun opdager det. Hvis hun tager sine ringe af i badet eller har et par ekstra liggende i et skrin, så kan du låne en, uden hun ser det. Husk at tage en ring, hun plejer at bruge på den finger, hvor forlovelsesringen skal sidde – det er den venstre ringfinger.

Når du har lånt ringen for en stund, så find et stykke papir og tegn den indvendige størrelse af. Gør det flere gange, så du er helt sikker. Herefter tager du papiret med ned til en af vores butikker eller måler efter derhjemme, og dermed har du en god viden om ringstørrelsen.

Andre muligheder er at spørge veninder eller familiemedlemmer til råds, da de måske kender din kærestes ringstørrelse. Alternativt kan du måle fingeren med en snor, men det er nok usandsynligt, at hun ikke opdager det.

Ved du ikke helt, hvordan du omsætter målet fra ringen til en ringstørrelse? Så kan du med fordel læse denne artikel: Find den rigtige størrelse forlovelsesring – her ligger nemlig et skema.

Det vigtigste er ringen – ikke ringstørrelsen

Når du har fundet din kærestes ringstørrelse, kan du med ro i sindet købe en ring og planlægge dit frieri. Brug god tid på at overveje, hvilken stil hun kan lide, hvilken type hun er og hvilke andre smykker hun elsker. Det er god inspiration i jagten på den rette ring. Husk samtidig på, at selvom både ringen og ringstørrelse er vigtige ingredienser i det perfekte frieri, så bliver dagen ikke ødelagt, hvis din ring er en anelse for stor – det gør ikke frieriet og det kommende ægteskab mindre succesfuldt.

Glæd dig derfor til dit frieri uden at være nervøs for det med ringen. Sørg blot for at lave en aftale om, at I sammen kan komme ned i butikken efterfølgende for at tilpasse størrelsen eller eventuelt bytte den. På den måde har du gjort dit bedste, men samtidig sikret dig, at I kan ændre lidt, hvis det er nødvendigt.

Mest af alt skal du glæde dig til dit frieri og nyde dagen!

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rigtige forlovelsesring.

Hvordan ved jeg, hvilken ringstørrelse jeg skal købe til min kæreste?

Den bedste måde at undersøge din kærestes ringstørrelse på er ved at kigge på hendes nuværende smykker. Har hun en ring, der normalt sidder på samme finger, som din gave skal sidde på, kan du bruge den som udgangspunkt.

Hvordan vælger jeg den rigtige forlovelsesring?

Når du skal vælge forlovelsesring, skal du tage et godt kig på din kæreste, hendes personlighed og stil. Med det i baghovedet kan du besøge en smykkebutik, så I sammen kan tale om, hvilke typer forlovelsesringe, der passer bedst til din kæreste.

Skal jeg købe en ring i sølv eller guld?

Der er mange muligheder, når du skal vælge smykker. Sølv og guld er nogle af dem, men der er også hvidguld og rosaguld. Om du skal vælge det ene eller det andet, afhænger af modtageren – undersøg, hvad vedkommende bruger i forvejen og gå med noget med samme farve. Guld er at foretrække fremfor sølv.