Forlovelsesringe: Skal du snart fri? Få 5 gode råd til at vælge den rigtige ring

Forlovelsesringe: Skal du snart fri? Få 5 gode råd til at vælge den rigtige ring

Skal du snart fri til din kæreste, så har du sikkert nerverne en lille smule uden på tøjet og er nervøs for, om hun siger ja, og om frieriet forløber, som du ønsker. Det store "Ja" kan vi ikke hjælpe dig med, men hvis du husker disse fem ting, når du skal vælge ringen til frieriet, kan du i hvert fald slappe af på den front.

Et frieri skal næsten altid planlægges og gennemtænkes, og selvom det ind imellem opstår ud af det blå, så har frieriet ofte været i tankerne et stykke tid. Det gør det også muligt at sørge for, at der er styr på ringen, før du frier.

Når du skal vælge ring til din kæreste, er det vigtigt, at du gør det med omtanke. Du er sikkert usikker på, om det skal være den ene eller den anden ring. Men hvis du tænker dig om og laver lidt research, kan du godt komme tættere på at regne ud, hvilken slags ring der er den rigtige for netop hende.

Vi har samlet 5 gode tips, du kan gøre brug af – forhåbentlig er det lige præcis, hvad du har brug for.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan finder du den rette ringstørrelse.

1) Ledende spørgsmål

Hvis du er i god tid, kan du i en periode op til frieriet godt spørge forsigtigt ind til visse elementer af ringen, uden at din kæreste behøver at ane uråd. Når I er ude og gå tur, og I ser en meget farverig kvinde komme gående, kan du sige: "Hmm ja, det med mange farver er altså ikke noget for dig, vel?" Så svarer din kæreste enten, at nej det er det ikke, eller jo det er det. Alt efter svaret, ved du nu lidt mere om hendes måde at se sig selv på.

Du kan også spørge ind til, hvad hendes yndlingsfarve er, og om hvorfor hun kun bruger guldsmykker eller sølvsmykker, hvis det er tilfældet. Men pas på – en kvinde kan nemt gennemskue dig, så spørg ikke for meget. Men lyt gerne.

Måske kommer din kæreste med små strøtanker her og der, du kan bruge til noget. Hun kommenterer venindens forlovelsesring, eller hun stopper op ved et vindue eller en reklame og siger, hvad hun synes om det og det smykke. Gem det i hukommelsen.

2) Kig på hendes stil

Har du ikke for alvor fået hints omkring stilønsker, må du selv i gang med at være detektiv. Det er ikke så svært. Kig på din kærestes valg af smykker. Bruger hun guld- eller sølvsmykker? Er de minimalistiske i stilen eller mere dekorative? Er der farver, perler og andet på dem, eller er farvevalget meget enkelt?

Kig også på hendes garderobe. Den kan også sige en del. Hvordan er tøjstilen, og hvordan holder hun af at klæde sig? Hvis hun er til det farverige lag på lag med masser af grafik og mønster stil, så skal du vælge én slags ring. Er hun til beige og sort fra top til tå, er det en anden ring, du skal gå efter.

Fortæl om din observationer i en af vores butikker, så kan personalet guide dig videre.

image

3) Spørg hendes veninder

Hvis du stadig er helt i vildrede, er det altid en god idé at spørge en anden, som kender din kæreste godt. Det kan være veninder, en søskende eller en mor. De har som regel en rigtig god fornemmelse for, hvad ønskerne er – ja, måske har de endda snakket om det engang, og så kan de sige det videre.

4) Lav en opmåling til ringen

Når du har pejlet dig ind på en stil, skal du købe en ring, som forhåbentlig passer. Her skal du tage mål til den, og det kan være svært. Du kan låne en af de ringe, din kæreste bruger på den rigtige finger, uden at hun opdager det og lave en lille tegning af indersiden af ringen. Tegn den et par gange, så er der større sandsynlighed for, at du og personalet i butikken finder den rette størrelse.

Hvis din kæreste er et rodehoved og aldrig har styr på sine ting, kan du også låne en ring med ned i butikken, og så kan I ret nemt finde den rigtige størrelse. Bare sørg for, at din kæreste ikke opdager det.

5) Vælg med din intuition

Når du har alle tingene på plads, kan du gå ned og vælge en ring. Her skal du naturligvis bruge al din viden til at vælge den rigtige ring. Men du skal også mærke efter i din mave. Brug din intuition for den er stærk, og den kan også guide dig i den rigtige retning – forhåbentlig passer de to ting perfekt sammen.

LÆS OGSÅ: Skal du fri? Fire idéer til et frieri, der vil overraske din kæreste.

Er der en uskreven regel om, at en forlovelsesring skal være dyr?

Det er der ikke. En forlovelsesring skal være den rigtige og her handler det ikke om pris, og enhver køber har jo også et budget, han skal holde sig til. En dyr ring sikrer ikke et ja, men det gør manden, som holder ringen – dyr eller ej.

Hvad gør jeg, hvis min kærestes veninder ikke kan hjælpe?

Så kigger du på din kæreste og hendes stil. Hun vil med sin tøjstil, sit hår, sine sko og sine smykker udstråle en klar personlighed og stilretning, som du skal forfølge, når du vælger ring.

Skal forlovelsesringe være med diamanter?

Det ses ofte, at folk vælger at bruge en diamant i en forlovelsesring. Men det er langt fra alle, der gør det. Der findes enormt mange andre smukke ædelsten og ringe uden sten, som vil passe meget bedre til visse kvinder, end en med diamanter vil gøre. Her skal du vælge det, du tror, hun vil blive gladest for.