Guide til diamanter: Alt du skal vide, inden du køber et diamantsmykke

Guide til diamanter: Alt du skal vide, inden du køber et diamantsmykke

Skal du købe et diamantsmykke til dig selv eller en, du har kær, så kan du her blive klogere på, hvordan du finder rundt i den store diamantverden. Det er nemlig vigtigt, at du får købt det helt rigtige smykke til den helt rette pris.

Diamanter er eksklusive og en del af naturen. De er til en vis grad sjældne og derfor også noget helt særligt. Men hvordan finder du rundt i begreberne, og hvordan vælger du det rigtige smykke? Det fortæller vi mere om lige her, så læs med og bliv klogere på området.

Hvad er en diamant?

En diamant er en sten skabt i naturen af naturen, og når du køber en diamant, køber du en ædelsten. En diamant er verdens hårdeste mineral; skabt gennem millioner af år og derfor noget ganske særligt. Diamanter er sjældne, og du køber et stykke historie, når du køber en diamant.

Diamanter klassificeres og værdisættes efter de 4 C’er: CaratColor, Clarity og Cut. Det er summen af disse fire, som giver diamantens værdi.

Det er sådan, at nogle farver (Color) og slibninger (Cut) er mere værdifulde end andre, og klassificeringen af dem er relativt kompleks. Det er forholdsvis nemt at vurdere diamanters vægt (Carat) og indeslutninger (Clarity). Det er nemlig sådan, at jo højere carat, jo mere værdifuld. Og jo færre indeslutninger, jo mere værdifuld.

Hvad skal du kigge efter, når du køber et diamantsmykke?

Først og fremmest skal du vælge den diamant, der taler til dig. Den, du synes, er smukkest og mest tiltalende. Det er klart, at du skal vælge indenfor det budget, der passer bedst til din situation. Men indenfor for det felt, skal du altid gå efter din mavefornemmelse, for det er trods alt et smykke, du eller en du har kær, skal gå med i rigtig mange år.

Men køb ikke din diamant hvor som helst. Der findes mange snydepelse derude. Du skal altid købe din diamant hos en forhandler, du stoler på. Hos Carat Diamanter har vi lang erfaring med at sælge diamanter, og vi er derfor en af de forhandlere, der har et godt ry på markedet.

Når du køber diamantsmykker i vores butikker eller på caratdiamanter.dk medfølger altid et originalt diamantcertifikat, som er din garanti for, at du modtager et 100% originalt diamantsmykke.

 

Infinity diamantvedhæng med 0,51 carat diamanter

Vi vælger vores diamanter med omhu

Når vi vælger diamanter til vores egne smykkekollektioner, går vi altid efter kvalitet. Vi forhandler også kun smykker med diamanter fra brands, vi har stor tillid til.

Grundlæggende kan vi sige om diamanterne i vores butik, at vi har dem i forskellige størrelser, og vi opgør diamanterne i carat efter gældende internationale regler: 1 carat = 0,2 gram.

De store af vores diamanter er mere værd end de små af slagsen, og de er også mere kostbare end små diamanter, hvis vægt overgår eller har samme vægt, som den store, ganske enkelt fordi store diamanter er mere sjældne. Det er meget godt at have i tankerne, når du skal kigge efter det diamantsmykke, du gerne vil investere i.

Farven på vores diamanter kan variere fra helt gennemsigtige til hvide og gule, og jo hvidere diamanten er, jo mere værdifuld er den. Hos Carat Diamanter er de fleste af vores diamanter i farven hvid / Wesselton på Scan. D.N. farveskalaen / H på GIA farveskalaen.

Dine overvejelser før købet

Nu ved du lidt om, hvilke faktorer der spiller ind på værdien af en diamant, og derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvad der betyder mest for dig. Vil du gerne have én stor diamant, er farven mere vigtig eller hvad spiller ind på dine valg?

Det hele har noget at sige i forhold til prisen, og derfor er det godt, hvis du har tænkt lidt over, hvad du forestiller dig, har betydning for dig, før du går ned for at købe. Og så er det klart, det hele kan ændre sig, når du står foran den helt rigtige diamant. De har det med at stjæle ens hjerter – men så køber du i hvert fald ikke uden at have gjort lidt forarbejde.

LÆS OGSÅ: Hvad er en diamant?

Har I kun diamantsmykker eller også andre smykker med ædelsten?

Hos Carat Diamanter har vi bestemt også andre smukke smykker med ædelsten. Vi har blandt andet flotte smykker med safir, perler og zirkonia.

Har I kun dyre diamantsmykker hos Carat Diamanter?

Vi laver og fører smykker i flere prisklasser, og du vil derfor også kunne finde diamantsmykker til en fornuftig pris. Hvis du kigger rundt på hjemmesiden, vil du kunne danne dig et indtryk at prisklasserne.

Kan jeg få vejledning i, hvilket diamantsmykke der klæder mig bedst?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at vælge dit smykke, så du føler, du finder det helt rigtige til dig. Kom forbi en af vores butikker i København, så vil en af vores ansatte vise dig vores udvalg og snakke med dig om, hvad du bedst kan lide. Sammen finder I det helt rigtige smykke.