Halskæde længde guide

Halskæde længde guide

Halskæde længde guide – find din perfekte længde

Er du på udkig efter en ny halskæde? Men er du i tvivl om, hvilken længde halskæden skal have? Som udgangspunkt siger man, at standardlængden for halskæder er 45 cm – og det gælder både med og uden vedhæng. En halskæde på 45 cm går som regel lige på eller lige under kravebenet. Men er du, eller vedkommende du skal give halskæden til, f.eks. spinkel, så er standardlængden nok nærmere 42 cm. Og skal du give en halskæde som gave til et barn under teenagealderen, vil en 38 cm kæde være et fornuftigt valg.

Vi er selvfølgelig alle bygget forskelligt højde- og drøjdemæssigt, og når vi derfor kategoriserer standardlængder inden for halskæder, så er det altid vejledende, da vi alle er unikke. Se det derfor som et udtryk for et gennemsnit, når vi siger, at standardlængden for en halskæde f.eks. er 45 cm.

Her hos Carat Diamanter finder du halskæder i en masse forskellige længder. Vi har halskæder lige fra 38 cm og op til 100 cm, så du helt sikkert kan finde en halskæde med en kædelængde, som matcher dig. I dette blogindlæg får du en lille guide, så du bl.a. kan finde den perfekte halskæde længde.

Sådan kan du finde frem til den perfekte halskæde længde

Hvis du ligesom så mange andre er i tvivl om, hvilken længde halskæden skal have, så kan du prøve dig frem ved hjælp af en snor. Hvis du f.eks. overvejer at købe en halskæde, som har en længde på 45 cm, så kan du bruge et stykke snor, hvor du her måler lidt mere end 45 cm på den, klipper snoren, og efterfølgende kan du så binde en knude på den. Snorens længde skal nemlig svarer til halskædens længde.

Det lyder måske lidt lavpraktisk, men herefter kan du så tage snoren på, og således kan du få en god indikator på, om en halskæde på 45 cm vil passe til dig. Skal halskæden købes som gave, så kan du få én, der har ca. samme kropsbygning, til at prøve snoren, og på den måde kan du få et nogenlunde retvisende billede af, om halskæden evt. vil passe.

Halskæder kommer typisk i størrelserne: 38, 42, 45, 50 og 60cm.

På illustrationen her på siden kan du få en fornemmelse af, hvordan de forskellige længder af halskæder vil sidde på overkroppen.

Halskæde længde guide

Kom ned og prøv din kommende halskæde

Hvis du gerne vil være 100 procent sikker på, om halskæden passer, så kan du med fordel komme ned i en af vores to fysiske butikker i enten Field’s eller på Fisketorvet. Her har du selvfølgelig mulighed for at prøve vores halskæder i en masse forskellige længder, så du finder frem til den helt perfekte længde. Vi glæder os til at se dig.