Vores butikker er åbne med normale åbningstider - Vi følger COVID-19 retningslinjerne

Idéer til at fri til jul og nytår

Idéer til at fri til jul og nytår

Mange mænd går rundt og har ondt i knæet omkring jul og nytår. Det er årets største højtid for frierier. Måske du er en af dem, som planlægger et romantisk frieri denne jul, eller ønsker inspiration til at give en romantisk overraskelse til kæresten. For hvordan frier man? Det har vi samlet nogle bud på i denne lille inspirationsguide.

 

Ideer til at overraske kæresten

Afhængig af hvilket type par I er og hvilken type din kommende forlovede er, så er der mange muligheder for at lave et romantisk frieri. Det hele starter selvfølgelig med den perfekte ring, som passer til hendes personlighed og på hendes finger.

Vi har samlet 4 forskellige forslag til hvordan du frier i julens højtid.

 

Det klassiske julefrieri

Julefreden har sænket sig, maden er spist og i har sunget julen ind. I placerer jer rundt omkring træet, for nu er det tid til gaver. Ønsker du et romantisk og klassisk frieri, kan du give din kæreste en forlovelsesring i julegave og fri til hende foran hele familien.

Desværre kan en ringæske være letgenkendelig, også selvom den er pakket ind i et smukt gavepapir og har fået sløjfe på. I stedet kan du derfor pakke ringen ind i en større pakke, eller give hende et kort der siger ’Vil du gifte dig med mig?’, hvortil du selv præsenterer hende for ringen.

Det ses også ofte, at børnene bliver inkluderet når mor skal sige ja til far. Dette kan gøres på mange måder, men for nybagte forældre er en oplagt mulighed at iføre den lille i en sparkedragt, der eksempelvis siger ’Vil du gifte dig med far?’. For helt ærligt, hvem kan sige nej til en baby?

 

Det moderne julefrieri

Har du planlagt at fri juleaften, men ønsker du at gøre det lidt anderledes, kan du inkludere jeres firbenede venner i frieriet. Det er populært at overraske sin kæreste med en hundehvalp i julegave, og hvorfor ikke udnytte glædens øjeblik til et frieri? Her kan du eksempelvis hægte ringen fast til hvalpens halsbånd (bare sørg for at den er uden for biderækkevide).

Hvis I allerede har en firebenet ven i familien, kan du også sagtens inkludere den i frieriet. Bind ringæsken fast til halsbåndet, eller træn den til at komme med et skilt i munden, der siger ’Vil du gifte dig med mig?’, og stå selv klar med ringen. Det handler selvfølgelig om den rette timing, når der er dyr involveret, men chancen for at få et ja (og kæmpe smil) er stor.

 

Det vejrbestemte julefrieri

Vi kan desværre ikke komme udenom, at der kan gå lang tid imellem en dansk hvid jul. Medmindre I har planlagt at holde jul udenlands, hvor sne ikke kun er en myte. Men skulle du være så heldig at holde jul et sted, hvor sneen har lagt sig (og bliver liggende) juleaften, kan du bruge dette i dit frieri. Nu kan du skrive en romantisk besked i sneen og virkelig overraske din kæreste. Pynt det snebeklædte landsskab med levende lys, hvis du gør det efter mørkets frembrud, og spil en sød julesang i baggrunden. 

Holder I jul ved stranden eller syd på, kan vi klart anbefale at tage inspiration fra David Silver i Beverly Hills 90210. Bare sørg for at du har styr på alle bogstaverne, og at du ikke graver for tæt på vandkanten.

 

Nytårs frieriet

Er dit nytårsfortsæt, at din kæreste og dig skal starte året som forlovede? Så får du her vores bedste tips til et nytårs frieri. Mange vælger at gå på knæ i det uret på Rådhuspladsen slår det 12 slag, og nytårsraketterne stiger til vejrs og skaber en malerisk nattehimmel. Holder I nytår med jeres venner, kan du involvere dem i din plan og få dem til at hjælpe med at stå klar med konfettirør, når hun har sagt ja. Men ligesom med alt andet nytårsgejl, så pas godt på jeres øjne og bed vennerne om at holde afstand.

Foretrækker I derimod en stille nytårsaften derhjemme bare jer to, eller med børnene, kan du bruge en kendt filmklassiker. Vi tænker selvfølgelig på champagneglasset med ringen i. Nej det er måske ikke så originalt, men har du lagt kræfter i at finde en ring der passer til hendes personlighed, så er du næsten garanteret et ja.

 

Held og lykke med frieriet

Forhåbentligt har vores lille guide givet dig nogle idéer til at overraske kæresten. Men husk, at frieri er ligeså personligt som valget af den perfekte ring. Det skal passe til jer som par, og til hende som person. Det er en oplevelse I skal mindes hele livet. 

Vi ønsker dig alt muligt held og lykke med frieriet, og husk at forlovelsesringen skal sidde på ringfingeren på din kærestes venstre hånd. Dette siges at være fordi kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger. Når hun har sagt ja og I skal finde vielsesringe, skal ringen derimod sidde på ringfingeren på højre hånd. Dette fordi du aflægger jeres troskabsløfte i kirken med højre hånd.