Udsalget er i gang - Spar op til 50%

Konfirmand 2019

Konfirmand 2019

Kalenderen siger marts, og foråret har officielt gjort sin indtræden, selvom det har været den mest regnfulde marts nogensinde.

 

Men for de særligt udvalgte er foråret ikke kun lig med, at blomsterne springer ud, og det lune vejr finder vejen til Danmark, for de går også en spændende tid i møde. Her tænker jeg selvfølgelig på konfirmationstiden.

 

For mange piger er dette den største dag i deres liv. Selvfølgelig med undtagelse af deres bryllupsdag. Det er alment kendt, at konfirmationen er første skridt ind i de voksnes rækker, og det er en mindeværdig dag fyldt med traditioner og ikke mindst gaver!

 

Den perfekte gave til konfirmanden

Hvad giver man til konfirmation? Det er ikke unormalt, at konfirmanderne får fyldt lommerne med guld og den nyeste mobil, men oftest vælger forældre eller nære pårørende også en gave med en højere livstidsværdi.

 

Et smykke er en traditionel gave at give til konfirmation. Vælger du et smykke af god kvalitet i ædelmetal og et tidløst design, kan det blive et vedvarende minde, der altid vil være en erindring for konfirmanden om den uforglemmelige dag.

 

På min egen konfirmationsdag havde jeg ikke fundet et smykke. Jeg var heller ikke en pige-pige. Det var derfor første gang jeg skulle klædes i hvidt fra top til tå, have sat hår, have lagt makeup og bære smykker der ikke bestod af plastik ringe op ad armen.

 

Heldigvis havde mine forældre planlagt det hele. På dagen fik jeg en smuk sølv halskæde og tilhørende øreringe i morgengave, som selvfølgelig passede perfekt til min konfirmationskjole og personlighed. Og her (x) antal år senere (ingen grund til at tælle, det er næsten deprimerende) har jeg stadig det sæt smykker og bruger det til særlige anledninger.

 

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilket slags smykke du skal give til konfirmanden, får du her nogle ideer til den perfekte konfirmationsgave.

 

Ideer til konfirmationsgaven

Har du en pige konfirmand eller nonfirmand, er et smykke næsten altid et hit. Men ligesom det kan være en udfordring at finde den perfekte forlovelsesring, kan det også være svært at finde det perfekte smykke til konfirmanden. Her får du vores bedste tips og vejledning:

 

Farve: Det er altid en god idé at få defineret, om din konfirmand er til rosaguld, hvidguld, guld eller sølv. Går din datter allerede med smykker, kan du tage udgangspunkt i hvad hun går mest med, men hvis ikke kan du spørge ind til, hvad hun selv tænker (kunsten er selvfølgelig her, at du ikke afslører dig selv).

 

Stil: Udover farven, er stilen også vigtig. Med stil tænker vi på, om din pige er mest til simple og enkle smykker som et kors, eller om smykket gerne må være besat med skinnende sten. Tænk over, hvilken slags stil hun har valgt for sit konfirmationstøj. Herfra bør du kunne drage paralleller til om hun har valgt en klassisk, moderne eller ”blikfangende stil”.

 

Nogle konfirmander ser deres konfirmation som muligheden for at bryde ud af deres normale stil og virkelig shine på deres store dag. Lyt derfor til hende og tænk over hendes ønsker ift. borddækning, lokation, transportmiddel og alt andet, der kan hjælpe dig med at spore dig ind på hvilken slags stil hun ønsker skal præge hendes store dag.

 

Personlighed: Kan du indkapsle din datters personlighed (jeg ved godt det kan være en udfordring med en teenager) er du næsten garanteret at finde det perfekte smykke at give i konfirmationsgave. Er du i tvivl om hvordan du definerer hendes personlighed, har vi også skrevet en guide til dette.

 

Udover det, vil vi anbefale at tage udgangspunkt i hendes dagligdag: hvilke interesser har hun, og hvilke fritidsaktiviteter har hun? Skal hun have glæde af smykket efterfølgende, er det vigtigt at smykket passer til hendes livsstil.

 

God jagt på konfirmationsgaven

Vi håber at vores lille guide kan hjælpe dig i jagten på det perfekte smykke til konfirmationen. Har du brug for yderligere hjælp, er du velkommen til at kontakte os eller besøge os i en af vores to butikker i København. Vi står altid klar til at rådgive dig.

 

Slutordene herfra er, at vi vil ønske alle kommende konfirmander og deres familie tillykke den forestående konfirmation. Vi håber, I alle får en uforglemmelig dag og forhåbentligt har et smykke til at mindes det mange år frem.