UDSALGET SLUTTER 31/1 - JULENS BYTTEFRISTER FORLÆNGES TIL 8/3

Morgengaver

Morgengaven er en gave, man giver morgenen efter bryllupsnatten. Det er en smuk gestus og en ekstra kærlighedserklæring. Man takker hinanden, for at begge har sagt ja til at dele resten af sit liv med den anden.

Det er normalt, at man giver hinanden et smykke, da det kan holde resten af livet, hvis man passer godt på det. Hver gang du kigger på smykket, bliver du mindet om kærligheden til din partner.

Varer 1-24 af 232

Side
pr. side
Sorter faldende

Varer 1-24 af 232

Side
pr. side
Sorter faldende

Morgengaver til hende

Den klassiske morgengave til kvinden er smykker som øreringe, halskæde eller armbånd. Måske skal det endda matche med forlovelsesringen. For eksempel kan man få smykker der matcher fra kollektionerne Fleur by Carat, Laura Solitaire by Carat, Halo by Carat, Hearts by Carat og til dels Infinity by Carat. Det kan også være, at du vil give en traditionel gave som en medaljon. Du kan få indgraveret jeres dato på en halskæde, for at give den en særlig betydning.

Morgengaven til kvinden er også dér, hvor du kan give hende et mere utraditionelt smykke. Det kan være, du valgte en meget traditionel forlovelsesring og nu gerne vil give hende et smykke med mere farve. En smuk halskæde besat med blodrøde rubiner, for at symbolisere kærligheden. Eller øreringe prydet med dybblå safirer, der matcher hendes øjne. Det kan også være, hun skal have en perlehalskæde. Perler er et symbol på skønhed, kvindelighed, fuldkommenhed og renhed. Er der noget bedre til at symbolisere din brud?

Morgengaven er et symbol på den kærlighed i deler, og det vigtigste er, at gaven kommer fra hjertet. Det er tanken, der tæller, og hvordan du har brugt tid på at finde en gave, du synes er perfekt, uanset om det er et smykke eller noget helt andet.

Morgengaver til ham

Morgengaver til manden er et nyere fænomen. Men hvorfor skal han ikke også have en kærlighedsgave? Der er flere kvinder, der har svært ved at finde en morgengave til manden, som de ved, han bliver glad for.

Den klassiske gave til manden er et ur. Vi har samlet et bredt udvalg af ure fra blandt andet mærkerne:

Du finder både mekaniske ure og quartz ure alt efter, hvad han foretrækker. Du skal også tage stilling, til om uret skal have en stållænke eller læderrem. Hvis du vælger læderrem, kan du overveje, om læderet måske skal passe til hans bælte og sko. Hvis han primært går i sorte sko med sort bælte, er det oplagt at læderremmen skal være i sort læder. Skal det være et dykkerur? Hvilken farve skal urskiven være og skal stålet være forgyldt? Der er mange ting at tage stilling til, når man køber et ur. Du kan lægge mærke til, hvilke andre ure og smykker han går med og sørge for, at det nye ur passer i samlingen og passer med hans stil.

Det kan være nemmere at give smykker i morgengave. Det kan være en halskæde, med jeres dato indgraveret, eller et Georg Jensen Torun armbånd, hvis han godt kan lide at gå med armbånd. Den helt sikre gave er Georg Jensen manchetknapper. Du finder både de helt klassiske designs og de mere vovede.

Tænkt på hvad han godt kan lide og vælg det med hjertet. Så kommer han til at elske gaven.

Morgengavens oprindelse

Morgengaven oprinder fra før 1600-tallet. Når man blev gift, blev hustruen ikke mandens arving, det gjorde mandens forældre. Hvis der skete ham noget, blev hun enke. Derfor gav manden sin kone en morgengave, i form af en hytte og noget jord. Så var hun sikret, hvis han skulle gå bort.

Så morgengaven var en forsikring, så hustruen kunne klare sig økonomisk, og hende og børn havde tag over hovedet. Derudover var det mandens måde at sige tak til bruden for hendes mødom. Derfor blev den givet morgen efter bryllupsnatten, hvor kvinden havde givet sin mødom.

I 1700-tallet var kvinderne bedre økonomisk sikrede, og det var ikke længere nødvendigt at give hende jord. Det blev normen, at kvinden nu skulle have en meldajon, der kunne åbnes. Enten skulle der sidde et håndmalet billede af manden eller et stykke af hans hår. Senere hen blev det håndmalede billede skiftet ud med et fotografi. På den måde kunne bruden bære rundt på en del af sin mand, og det blev derfor set som en meget romantisk gave.

Service

Vi tilbyder 30 dages bytteservice på CaratDiamanter.dk. Det gælder både på vores diamantsmykker, men også på alle vores andre varer.

Når du køber et diamantsmykke hos Carat Diamanter, medfølger der et diamantcertifikat, som er din garanti for, at diamanterne har den oplyste kvalitet. Af diamantcertifikatet fremgår en række oplysninger om diamantsmykker, og vi anbefaler dig at gemme diamantcertifikatet.

Pas på dine smykker

Sørg for at vedligeholde dit diamantsmykke, så holder det længere. Ja, det giver vel nærmest sig selv, men alligevel er der mange, der ikke er opmærksomme på at vedligeholde deres smykker. Det gælder uanset materiale og pris, at smykker skal vedligeholdes. Den daglige vedligeholdelse kan man sagtens selv klare ved at anvende vores serie af plejemidler.

Med jævne mellemrum kan du sende dit diamantsmykke til renovering hos os. Så kan vores dygtige guldsmede tjekke grabberne og ædelstenene samt renovere overfladen. På den måde bliver det som nyt igen og kan holde hele livet. Til glæde for dig selv - og måske næste generation.

Smykkeblog

Hold dig opdateret med hvad der sker i vores verden. Hold øje med vores blog. Det er her, vi skriver om stort og småt i vores hverdag. Nye mærker, nye kollektioner, nye trends og meget andet. Du finder vores blog her.