Sælg dine gamle guld- og sølvsmykkerVi køber dine gamle guld- og sølvsmykker til høje dagspriser og har ingen afgifter eller gebyrer. Dine smykker kan være mange penge værd. Det er uden betydning, om dine smykker er gået i stykker, da vi køber alle former for guld- og sølvsmykker: Ringe, armbånd, halskæder, mønter, tandguld, bestik mm. Kig forbi en af vores butikker og byt dine aflagte smykker til kontanter eller nye smykker.

Hvorfor varierer dagskurserne?

Carat Diamanter udregner guld- og sølvpriserne ud fra de aktuelle verdensmarkedspriser på finguld og sølv. Det gør vi for at sikre, at du altid opnår den højest mulige pris, når du sælger dine smykker. Guldprisen går op og ned, og den afhænger bl.a. af de økonomiske forhold i verden, politiske kriser og usikkerhed. Det er ikke til at sige, om guldprisen har toppet eller vil stige endnu mere i fremtiden. Derfor anbefaler vi, at du sælger dine gamle smykker, når du ikke længere har brug for dem eller kan forestille dig, at du kommer til at bære dem igen. Vi anbefaler ikke, at du spekulerer i prisudviklingen på guld.

Aktuelle priser

Dagskurs ved genkøb
8 karat (stemplet 333)  69 kr. pr. gram
9 karat (stemplet 375) 77 kr. pr. gram
14 karat (stemplet 585) 120 kr. pr. gram
18 karat (stemplet 750) 154 kr. pr. gram
24 karat (stemplet 999,9) 206 kr. pr. gram
Sølv (stemplet 925 eller 830s / 3 tårne) 2 kr. pr. gram

Dagskurs ved kontant
8 karat (stemplet 333) 60 kr. pr. gram
9 karat (stemplet 375) 68 kr. pr. gram
14 karat (stemplet 585) 105 kr. pr. gram
18 karat (stemplet 750) 135 kr. pr. gram
24 karat (stemplet 999,9) 180 kr. pr. gram
Sølv (stemplet 925 eller 830s / 3 tårne) 1,50 kr. pr. gram

Hvordan gør vi?

STEMPLER Indledningsvist kontrollerer vi smykket for stempler for at få en indikation af lødigheden - altså hvor meget finguld der er i smykket. Står der fx 585, indikerer det, at smykket indeholder 58,5% finguld. Resten af smykket består af andre metaller, som gør smykket mindre udsat for slitage, og giver det forskellige farver. Et højt indhold af kobber, giver fx smykket en rødlig farve.

SYRETEST For at beregne det endelige guldindhold i smykket foretager vi en syretest på vores værksted. Smykket gnides over en speciel sten, og stenen påføres herefter forskellige kemikaler. Afhængig af stenens reaktion på kemikalierne, kan vi mere præcist vurdere guldindholdet i smykket.

VEJNING Vi vejer alle smykker på en specialvægt. Vægten kalibreres og tjekkes med jævne mellemrum for at sikre, at den altid vejer korrekt.

BEREGNING Når vi har fastslået guldindholdet og vægten kan vi beregne smykkets pris. Hvis du vælger at købe varer hos os eller få et tilgodebevis, giver vi en ekstra høj pris for smykket. Ønsker du at få pengene udbetalt, giver vi en lidt lavere pris.

ADVARSEL Når du sælger dit guld, anbefaler vi dig kun at gøre det i butikker, du har tiltro til. Metoden til at udregne dine smykkers værdi kan umiddelbart virke simpel, men vær meget opmærksom på, hvem du handler med, så du ikke bliver snydt. Pas på med at sende dine smykker til folk du ikke kender!

For at sælge dine smykker, skal du være mininum 18 år og medbringe sygesikringsbevis samt pas eller kørekort. Når du indleverer dine smykker, tester vi altid det præcise guldindhold på vores værksted, hvilket gøres inden for højest 3 hverdage.