Smykker til årets mærkedage

I løbet af et år støder du på at hav af mærkedage. Det kan være svært at navigere rundt i og finde ud af hvad, man skal give som gave til de forskellige mærkedage. Det vil vi hjælpe dig med ved at lede dig på rette vej.

Varer 1-24 af 1101

Sorter faldende
 1. Product Base Image Product Small Image
  Tro, Håb og Kærlighed i 8 karat guld
  1.295 kr.
 2. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen marguerit armbånd i forgyldt sølv
  2.150 kr.
 3. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy ørestikker
  1.100 kr.
 4. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy sølvarmbånd med hvid emalje
  1.975 kr.
 5. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy forgyldte ørehængere
  1.400 kr.
 6. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy øreringe
  1.100 kr.
 7. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy halskæde
  1.400 kr.
 8. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy sølvhalskæde med hvid emalje
  1.400 kr.
 9. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy forgyldt sølvhalskæde med emalje
  1.100 kr.
 10. Product Base Image Product Small Image
  Hjerte halskæde med zirkonia i sølv
  595 kr.
 11. Product Base Image Product Small Image
  Luna ring med 0,31 carat diamanter
  18.100 kr.
 12. Product Base Image Product Small Image
  Georg Jensen Daisy ring i forgyldt sølv
  1.400 kr.
 13. Product Base Image Product Small Image
  Ørestikker i sølv m. zirkonia
  199 kr.
 14. Product Base Image Product Small Image
  Zirkonia øreringe i sølv
  250 kr.
 15. Product Base Image Product Small Image
  Hjerte ørestikker i sølv m. zirkonia
  395 kr.
 16. Product Base Image Product Small Image
  Sølv halskæde med abstrakt motiv
  395 kr.
 17. Product Base Image Product Small Image
  Halskæde med mønster i sølv
  450 kr.
 18. Product Base Image Product Small Image
  Open Heart halskæde
  425 kr.
 19. Product Base Image Product Small Image
  Hjerte halskæde i sølv
  375 kr.
 20. Product Base Image Product Small Image
  Hjerteformet sølvring m. zirkonia
  199 kr.
 21. Product Base Image Product Small Image
  Solitairering i sølv m. zirkonia
  395 kr.
 22. Product Base Image Product Small Image
  Alliancering i sølv m. zirkonia
  395 kr.
 23. Product Base Image Product Small Image
  Hjerte halskæde
  495 kr.
 24. Product Base Image Product Small Image
  Hjerte halskæde
  499 kr.
pr. side

Smykker til Valentines Day

Den 14. februar er dagen, hvor verden fejrer kærligheden.

Mange tror, at Valentines Day er en kommerciel dag, hvor butikkerne kan sælge ekstra meget chokolade og ekstra mange roser. Faktisk er historien bag dagen mere romantisk end man skulle tro. Det er en romersk fest kaldet Lupercaliafestivalen, der er grundlaget for nutidens Valentines Day. Den 14. februar ærede romerne guden Juno, fertilitet og renselse. Juno er dronning over de andre romerske guder og repræsenterede kvinder og ægteskab. Man ofrede en ged for frugtbarhed og en hund for renselse. Mændene skar gedeskindet i strimler, dyppet i blod. Derefter løb de afsted, mens de svingede hudstrimlerne, så blodet fløj ud på kvinderne. Kvinderne tog glædeligt imod det, da det ville gøre dem frugtbare.  

Du bliver nok ikke så populær i dag, hvis du svinger blod ud over din Valentines-date, men derfor kan du godt fejre kærligheden på en anden måde. Du kan give de traditionelle roser og chokolade, der er væk efter et par uger, hvis ikke dage. Du kan også give hende noget for livet, der kan minde hende om dig. Et smykke et en smuk gave, som hun kan have med sig hver dag.

Du behøver ikke at bruge hele din opsparing på det, for vi har smykker i alle prisklasser. Et smykke fra den elegante og romantiske Hearts kollektion er smykker i højeste kvalitet lavet af 18 karat guld og diamanter. Er det over budgettet er et godt alternativ Gold Collection og Silver Collection. Du kan også se vores udvalgte smykker til Valentines Day.

Valentines Day handler om at fortælle dén du elsker, hvor meget personen betyder for dig. Det gælder uanset om det er en ven, du har et godt øje til, din kæreste eller din kone. I skal værne om hinanden og ikke tage hinanden for givet. Et forhold skal plejes og passes på.

Smykker til dåb

Et lille nyt familiemedlem skal indlemmes i den kristne menighed. Man kan både blive døbt som spædbarn i forbindelse med navngivning eller senere hen i livet, hvis man beslutter sig for, at man vil konfirmeres og dermed blive døbt i den sammenhæng. I kristendommens tidligere dage var det mest normalt at blive døbt som voksen, hvor det senere hen er blevet noget, forældrene bestemmer på vegne af deres barn.

Det kan være, du er gudfar, gudmor, bedsteforælder eller noget helt andet, og gerne vil give barnet en gave. Du bør give barnet en gave, der skal minde dem om kristendommen, og som de kan bære med sig hele deres liv. Ved at forære et smykke, kan du stole på, at det holder og er noget barnet vil sætte pris på i fremtiden.

Traditionelt får piger Dagmarkorset, men du kan også tænke ud af boksen og forære et armbånd. Det er to gaver, der er nemme at give, da du ikke skal tænke på ringstørrelse eller huller i ørene. Du kan altid få justeret længden på armbåndet og halskæden og derfor bruge det hele livet, efterhånden som hun vokser op.

Til drengen er det en tradition at give en halskæde med datoen eller navnet på. Dermed kan han altid se, hvornår han blev døbt.

Smykker til konfirmation

Hvert år omkring store bededag, træder en masse unge i 7.-8.klasse ind i de voksnes rækker.

Konfirmation kommer fra det latinske ord confirmatio, der betyder bekræftelse. Når du bliver døbt, siger dine forældre ja til, at du er guds barn på dine vegne. Nu er du ældre og kan selv beslutte, om du er enig i den beslutning dine forældre har taget, og du fortsat vil være guds barn.

Konfirmationen stammer fra den katolske kirke. Da Martin Luther i 1500-tallet skabte reformationen, blev firmelsen gjort forbudt, som følge af den protestantiske kirkes første grundlov. Den nye strømning af pietisme mente, at unge havde brug for at få genopfrisket dåbens ord for at kunne virke for gud.  I 1736 blev dåb og konfirmation lovpligtig, og man skulle bestå en prøve. Ellers måtte man ikke blive gift, være fadder til barnedåb eller vidne i retssag. Når man blev konfirmeret, fik man en skudsmålsbog, der gav borgerlige rettigheder. Skudsmålsbogen blev afskaffet i 1921.

Du modtager guds velsignelse og fejrer det med en fest. Det kan være svært at finde en gave til konfirmanden af flere grunde. Måske vil du ikke bare give en gave for at give, uden nogen mening eller betydning. Eller også har konfirmanden det hele. En betydningsfuld gave til konfirmandinden kunne være en halskæde med et kors som vedhæng. Det symboliserer kristendommen og er en gave, man kan have for livet. Hos Carat Diamanter finder du en kors i forskellige designs i forskellige prisklasser. Du kan for eksempel udforske Petite by Carat kollektionen og finde mere inspiration. Til den mandlige konfirmand kan et stilet ur måske være en passende gave. Du kan også se vores udvalgte smykker og ure til konfirmation.

Smykker til Mors dag

Den 2. søndag i maj fejrer vi verden over Mors dag. Det er en amerikansk tradition, som vi danskere har taget til os, fordi selvfølgelig skal danske mødre også fejres. Det er dagen, du skal fejre og ære din mor og den kvinde som bragte dig til verden.

Er der et menneske man kender godt, må det være ens mor. Det er den person, man har kendt længst tid – helt fra man lå inde i maven. Når man kender hende godt, kan man også finde den perfekte gave til hende.

Som barn kan man give sin mor en tegning eller maleri, man selv har lavet. Senere i livet er det et hit med krus og ting, hvor der står skrift som ”Verdens bedste mor”. Man når en alder, hvor man skal være mere kreativ og tænke ud af boksen. Hvad skal man dog give kvinden, der har alt? Det vil vi hjælpe med. På denne side finder du smykker som øreringe, armbånd, halskæder og ringe, der passer perfekt til mors dag. Du finder et smykke uanset budget og stil.

Den typiske gave til mors dag er blomsterbuketter. Ved at give hende et smykke, giver du en gave for livet. Hos Carat Diamanter finder du smykker i forskellige designs og i forskellige prisklasser. Uanset om din mor kan lide det simple og klassiske, eller farver og personlighed, finder du et smykke, der passer.

Smykker og ure til Fars dag

Hvert år d. 5. juni på Grundlovsdag er det Fars dag. Som så mange andre traditioner, har vi fået den fra Amerika. Oprindeligt lå Fars dag d. 2. søndag i november, hvor forskellige nordiske lande stadig fejrer den. Man troede, det ville hjælpe butikkerne med at sælge mere i november, hvor omsætningen normalt er lavest.

Fars dag er dagen du skal vise din kærlighed til manden, der aldrig forlader dig. Fra barn har han været en beskytter, der passede på dig og en person, der lærte dig nye ting som at cykle. Han bar dig på skuldrene, når dine ben var trætte. Han passer altid på dig uanset, hvor gammel du er.

Den klassiske Fars dags gave er krus eller trøje med teksten ”verdens bedste far”. I år er året, du giver ham en speciel gave, der skal repræsentere kærligheden til ham. Der er intet renere end kærligheden mellem forælder og barn. Det kan dog være svært at finde en gave til manden, der har alt. Det vil vi hjælpe med, for vi har samlet et bredt udvalg af gaver, enhver mand vil sætte pris på. Uanset om du leder efter nye manchetknapper, fordi han mistede sine gamle, eller et nyt ur. Vi har samlet et bredt udvalg af herresmykker og ure, som du kan gå på opdagelse i og finde den perfekte gave til din far.

Smykker i studentergave

Efter mange år på skolebænken er du endelig færdig med gymnasiet, og det skal fejres. En hel uge, hvor der drikkes og hygges med de nærmeste. Det er en vigtig tid for mange. Du kører i studentervogn og får din studenterhue. Ud på eventyr med vennerne og lave alt det, der ikke var tid til i eksamensræset.  Til den glædelige fejring følger der selvfølgelig også en fest. Man siger tillykke for at have klaret de mange år og ønsker alt godt med fremtiden, og hvad den bringer. Det er normalt at give en gave til den nyudklækkede student eller studine, men hvad skal man lige give? Den klassiske gave er et diamantvedhæng eller et par diamantøreringe. Det kan man have som minde om den store dag resten af livet. Du kan også se vores udvalgte smykker og ure til student.

Smykker i adventsgave

Mange associerer advent med de fire søndage før jul, men hvad er det egentlig, der gør de fire søndage specielle?

Julen er en kristen tradition og starter officielt den første søndag i advent. Advent kommer af det latinske ord ”Adventus Domini”, der betyder Herrens komme”. Man fejrer at Jesus kommer til jorden. Vi markerer ventetiden til Jesus fødsel. År tilbage var denne tid en fastetid, som åndelig forberedelse. I dag er vi gået mere væk fra de kristne traditioner, men holder fast i advent med adventsgaver og julemarkeder.

Juletiden er den tid, vi hygger om hinanden og viser ekstra meget kærlighed. Du fortæller de nærmeste, at du elsker dem og nyder familietiden. Måske vil du overraske konen eller manden med nogle ekstra gaver, for at forkæle din elskede ekstra meget.

Måske skal din kone overrasket med en smuk ny halskæde eller et nyt armbånd. Det kan også være, at din mand fortjener et nyt armbånd eller ur. Man kan sagtens give en værdifuld adventsgave uden, at det skal gå ud over det i forvejen stramme julebudget.

Carat Diamanter sælger kvalitetssmykker helt fra 100 kroner. Husk på at det ikke er prisen, men tanken, der tæller. Se vores udvalgte smykker, som er oplagte i adventsgave.

Læs mere