Spar 20% på vielsesringe

Dåbsgaver – vælg en personlig og unik dåbsgave

Varer 1-24 af 191

Side
pr. side
Sorter faldende
  1. Product Base ImageProduct Small Image
    Kors vedhæng i sølv
    295 kr
  2. Product Base ImageProduct Small Image
    Kors vedhæng i sølv
    245 kr

Varer 1-24 af 191

Side
pr. side
Sorter faldende

En dåbsgave er ikke en hvilken som helst gave. Det er med stor sandsynlighed livets første gave, og det er en unik mulighed for at give en personlig gave til den lille nye verdensborger – en gave som barnet kan gemme hele livet.

Hos Carat Diamanter kan du gå to veje, når du skal finde den helt rigtige dåbsgave. Du kan vælge et personligt smykke, eller du kan vælge et item, hvor du kan få indgraveret et navn, en hilsen eller en lykønskning.

Om du skal vælge det ene eller det andet, er helt op til dig. Ovenfor har vi samlet lidt inspiration, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at træffe den rette beslutning. Har du brug for personlig rådgivning, er du altid velkommen i en af vores butikker på enten Fisketorvet eller i Field's – her står vi klar til at dele ud af gode råd.

Personlige smykker i dåbsgave

Man kan indvende, at det er svært at finde et personligt smykke til et menneske, der endnu er så lille, at personligheden ikke er trådt frem endnu. Men spørger du os, kan begrebet "personlige smykker" forstås på mange måder, og for os er et flot smykke den perfekte dåbsgave.

Vil du gerne give et klassisk smykke, der holder sig indenfor de traditionelle rammer for dåbsgaver, er dagmarkorset samt vores tro, håb og kærlighed-smykker gode valg. Alternativt kan du vælge en gravørplade (et såkaldt dog tag), hvor du kan indgravere barnets navn og fødselsdato eller noget andet af betydning for dig og den lille ny.

Har du mere lyst til at udfordre rammerne, men vil du stadig gerne give barnet et tidsløst smykke, der kan bruges hele livet? Så er vores stjernetegn i enten sølv eller guld et godt bud, ligesom en navnehalskæde vil vække glæde hos både børn og voksne.

Flag, børnebestik og sparebøsser med personlig indgravering

Er smykker ikke det helt rigtige valg til dåbsgaven, kan du gå en anden klassisk og tidløs vej. Du kan nemlig vælge mellem fødselsdagsflag, smykkeskrin, sparebøsser og børnebestik – alt sammen med mulighed for personlige indgraveringer.

Flag eller børnebestik fra Georg Jensen er populære dåbsgaver, der altid giver glæde, og det samme kan vi sige om smykkeskrin og sparebøsser fra Nordahl Andersen. Det fine ved denne løsning er, at du kan gøre din dåbsgave personlig ved få indgraveret enten barnets navn, en lille hilsen eller en lykønskning, som vil bringe smilet frem hos både børn og voksne, hver gang gaven er i brug.

Dåbsgaver i sølv og guld

Det kan være fristende at gå i den nærmeste legetøjsforretning, når dåbsgaven skal findes, men ofte er det sådan med legetøj, at det bruges i en tid, hvorefter det smides væk. En dåbsgave i sølv eller guld har værdi i sig selv, og den repræsenterer mindet om en stor dag i barnets liv – og netop derfor holder den slags dåbsgaver ofte hele livet.

Traditionelt set har dåbsgaver været i sølv, og tidligere gav man smykker til piger i dåbsgave, mens drenge fik en sparebøsse. Hos Carat Diamanter gør vi det muligt at holde traditionerne ved lige, men vi giver også plads til at gøre lige præcis det, der giver mest mening for dig og det lille nye menneske.

Læs mere
Kan man give smykker i dåbsgave?

Smykker er et populært valg til dåbsgaver, da der er mange personlige muligheder at vælge imellem. Selvom barnet ikke kan bære smykket med det samme, har det en gave for livet.

Skal jeg vælge sølv- eller guldsmykker til dåbsgaven?

Det er en smagssag, om du skal købe sølv- eller guldsmykker til dåbsgaven, men du skal være opmærksom på at vælge ægte materialer som sterlingsølv og guld. De billige sølvlignende smykker kan give allergi.

Kan man give andet end smykker i dåbsgave?

Ja, der er mange muligheder for personlige dåbsgaver, der også er traditionelle. Det kan eksempelvis være en sparebøsse, et dåbsrør eller børnebestik.