Spar 20% på vielsesringe

Kors – simple og eksklusive smykker med korsmotiv

Varer 1-24 af 65

Side
pr. side
Sorter faldende
 1. Product Base ImageProduct Small Image
  Kors vedhæng i sølv
  295 kr
 2. Product Base ImageProduct Small Image
  Kors vedhæng i sølv
  245 kr
 3. Nedsat
  Product Base ImageProduct Small Image
  Julie Sandlau kors Life Mini Hoops øreringe
  Normalpris 1.200 kr
  Tilbudspris 720 kr
 4. Nedsat
  Product Base ImageProduct Small Image
  Mads Z Precious Peak armbånd i sølv med kors vedhæng og zirkonia
  Normalpris 295 kr
  Tilbudspris 177 kr
 5. Nedsat
 6. Nyhed

Varer 1-24 af 65

Side
pr. side
Sorter faldende

Korssmykker er utrolig populære. Selvom smykker med kors som motiver har en lang historie bag sig, er de aldrig blevet umoderne at gå med. Det er et af de mest brugte motiver til smykker, og du finder det i nutidige smykkeserier fra mærker som Mads Z, Julie Sandlau, Lund Copenhagen, ByBiehl, Aqua Dulce samt i vores egne kollektioner.

Smykkerne med korsmotiv kan både være fuldstændig enkle, ligesom de også kan være meget elegante og sågar glimtende og ekstravagante. Hos Carat Diamanter finder du et flot korssmykke til enhver stil og smag. Om det er en halskæde, et par øreringe, et vedhæng eller et armbånd, du søger.

Udforsk vores smykkeunivers og opdag korssmykker i sølv, forgyldt sølv, ægte guld og med overdådige ædelsten i farver som blå, rød og grøn.

Historien om korssmykker

Korssmykker har igennem århundreder været brugt for deres religiøse betydning. Et af de mest kendte korsmotiver er dagmarkorset. Det er rent faktisk Danmarks nationalsmykke. Dette kors har afrundede kanter og et motiv af Jesus afbilledet i guldet eller sølvet. Dagmarkorset så dagens lys i 1683, men det kan spores helt tilbage til middelalderen i år 1000-1200.

I dag bruges korssmykker ikke blot til religiøse formål. De bruges i stor stil også for dekorationens skyld. Man behøver ikke være religiøs for at bære en flot korshalskæde eller et pænt armbånd med korsvedhæng.

Kors – smykker i alt fra sølv til ægte ædelsten

Hvilket korssmykke matcher din personlige stil? Du finder et utal af forskellige designs. Alt fra helt simple og klassiske kors til mere ekstravagante og overdådige udgaver med ædelsten.

Holder du af det meget enkle og stilrene smykke? Vælg da en flot og håndgraveret dagmarkorshalskæde i sølv, eller gå med et meget fint og simpelt stavkorsvedhæng i 14 karat ægte guld.

Er du til det prangende og farverige look? Kast da blikket mod vores meget eksklusive guld- og hvidguldhalskæder besat med røde rubiner, grønne emerald eller blå safirer. De er absolut bemærkelsesværdige og utrolig smukke at se på.

Giv korssmykker som flot gave til dåbsbarn eller konfirmand

Hvornår giver man korssmykker som gave? Et par søde ørestikkere eller et pænt armbånd med vedhæng i korsmotiv er oplagte som fine gaver til dåbsbarnet eller til konfirmanden. Disse er religiøse begivenheder og ligeledes anledninger, hvor der er tradition for at forære flotte smykker.

Find det perfekte korssmykke her hos Carat Diamanter, og kom gerne ind i en af vores butikker, hvis du har brug for hjælp til at vælge det rette.

Læs mere
Hvilke korssmykker findes der?

Korsmotiver findes i alle slags smykketyper. Det kan være alt fra øreringe og halskæder til armbånd.

Hvornår giver man korssmykker som gaver?

Dåb og konfirmation er oplagte anledninger til at give et korssmykke som gave.

Skal man være religiøs for at bære korssmykker?

Det behøver man ikke. Mange bærer i dag korssmykker for dekorationens skyld.