Gå til indhold

Gratis fragt på ordrer over 499 kr.

Gratis retur

Landsdækkende bytteservice

4,7 på Trustpilot

Skal du fri? Fire idéer til et frieri, der vil overraske din kæreste

To halskæder og en pincet der holder en ring.

Skal du fri til din kæreste, og drømmer du om at gøre det på en måde, der er både romantisk og overraskende, så har vi her fire gode idéer til det perfekte frieri.

Når du skal fri til din kæreste, skal du tage udgangspunkt i jeres liv sammen, de ting I begge elsker at lave og dermed skabe en reference til jer og jeres historie. Det gør frieriet personligt, og når først du har lagt tanker, energi og hjerte i frieriet, kan det ikke blive andet end godt.

Et frieri behøver ikke at være det hele store arrangement, der koster tusindvis af kroner og skal planlægges månedsvis i forvejen. Et frieri kan godt være sådan, hvis det er det, der repræsenter jer. Men det kan også været enkelt og stadig utrolig smukt.

Nedenfor får du fire gode idéer til et frieri, der er til at overskue.

1. Gør det på jeres romantiske sted

Når du skal fri til din kæreste, må det gerne ose af, at du har tænkt over jer to og de ting, I holder af at lave sammen. Hvis I har et sted, I altid går tur – eventuelt der hvor I gik, da I blev kærester, eller hvor I havde jeres første date eller kyssede første gang – så er det en rigtig god idé at fri lige her.

Det viser, at du husker de ting, I har lavet sammen. At du mindes og sætter pris på jeres historie sammen, og der er noget symbolsk i at tage tilbage til jeres ”første” et eller andet, når du fortæller hende, at du gerne vil leve resten af dit liv med hende. Husk at forberede de ord, du gerne vil sige, før du kaster dig ud i det – og nævn gerne noget omkring dine tanker, da I gik her første gang.

2. Opfyld hendes drømme

Hvis din kæreste altid har drømt om en tur til Paris, som hun aldrig har været i, eller hun alle dage har ønsket sig at gå på Caminoen i Spanien, så er det oplagt at opfylde hendes ønske om sådan en tur og fri undervejs.

Planlæg en rejse for jer to og indlæg så et tidspunkt under turen, hvor du kan fri. Gør det ikke den første dag, men heller ikke den sidste. Sørg for, at I er godt inde i den romantiske tur, men hav stadig et par dage tilbage, hvor I kan fejre jer og hinanden, når hun har sagt ja.

Husk på, at et frieri som regel er mest romantisk og rart, når der ikke er publikum på. Det er en situation, der deler vandene. Visse vil elske at blive friet til foran fremmede mennesker, mens andre afskyer tanken. Mærk efter hvilket hold din kæreste er på, før du gør det på en restaurant – og bestil eventuel en privat middag kun for jer under stjernerne, og gør det der. Eller i en pause på en hård vandrestrækning under skyggen af et træ. Eller på jeres altan med udsigt over byens tage.

Mulighederne er uendelige, når I blot er i den rette romantiske feriestemning.

Eiffeltårnet set fra hustage.

3. Vis hende at hverdagen tæller

Det behøver ikke at være stort, for at du kan vise, at dit frieri betyder noget særligt. Hvis du og din kæreste har en fast tradition for noget, I altid gør sammen uge efter uge, og som I holder af, så er det måske her, dit frieri skal finde sted.

Hvis I spiser pizza sammen og spiller computerspil hver torsdag aften, eller I har en fast træningsaftale tirsdag morgen eller altid henter kaffe og croissanter om søndagen, så fri midt i det.

Det vil vise hende, at du sætter pris på de små ting, og at du værdsætter de små gode øjeblikke i jeres hverdag sammen.

Brug din humor til at gøre en almindelig situation lidt sjov og dermed romantisk. Put ringen på toppen af pizzaen, så det er det første, hun ser, når hun åbner pizzabakken. Find en måde at fri til hende inde i computerspillet, eller lav en konkurrence om at komme første eller klare flest armbøjninger under træningen og lad præmien (når hun selvfølgelig vinder) være en ring, eller gør det helt stille og roligt med en god og kærlig tale, imens I går fra bageren med jeres morgenhår, kaffe og brød i posen.

 

En kvinde med en kop kaffe i hænderne.

4. Få jeres venner med på legen

Hvis din kæreste er den sociale type, som elsker jeres liv med venner og familie, kan det være en god idé at få dem med i frieriet. 

Find på en sjov måde, hvor de kan bidrage med at få sagt det, altså ”Vil du gifte dig med mig”. Det kan være, at de hver især laver et lille videoklip, som du sætter sammen og til sidst afslutter med at falde på knæ. Måske sender de alle en række mystiske sms’er med tekstbidder, der først giver mening, når de sættes sammen.

Men hvis ikke det skal være et frieri, der opstår helt ud af det blå, er det en god idé at gøre det på en dag, som er særlig for din kæreste. Det kan være hendes fødselsdag, jeres mærkedag eller en anden særlig dag. Så forventer hun i forvejen en vis portion opmærksomhed, men måske ikke lige et frieri, og så kan du overraske hende.

Indkøbskurven er tom