Skal du giftes, og er du i den anledning på jagt efter den perfekte vielsesring? Så læs med her, hvor vi fortæller dig alt, hvad der er værd at vide om vielsesringe.
I det følgende vil vi gennemgå vielsesringens spændende historie, som går tusindvis af år tilbage, og som byder på interessante betragtninger omkring vielsens og ægteskabets rolle i den vestlige civilisation. Du kan blive klogere på vielsesringens kulturelle betydning, og få inspiration til køb af vielsesring.
Du vil måske endda komme tættere på en idé om, hvordan din ideelle vielsesring skal se ud. Og du kan lære mere om dine muligheder for at skabe den helt perfekte og unikke ring, som kan udtrykke det ultimative kærlighedsbånd mellem dig og din partner.
Vielsesringens historie
Den smukke tradition med at forsegle sit partnerskab som mand og kvinde med en ring som symbol kan spores op imod 4.800 år tilbage. Her har arkæologer nemlig fundet gamle papyrusruller, som afbilder hvad der meget vel kan være historiens første vielsesringe anvendt i forbindelse med ægteskabelige pagter.
Disse ringe blev anvendt af de første civilisationer bosat ved Nilens bredder i den nordlige del af det afrikanske kontinent. Langs floden groede siv og rør, som kunne anvendes i forbindelse med fremstilling af papyrus og altså også til fremstilling af flettede ringe og armbånd. Senere hen gik man dog over til at anvende mere holdbare materialer så som elfenben, knogler eller læder.
I den egyptiske tradition symboliserer ringen evigheden. Ringen og den cirkulære form blev tilbedt som guder i form af solen og månen. Denne symbolik går igen i de ringe, som skal forene mand og kvinde i et helligt og ubrydeligt ægteskab – for tid og evighed.
I det gamle Egypten blev vielsesringe båret på venstre hånds fjerde finger. I følge egypterne fandtes i netop denne finger en særlig vene – kærlighedsvenen – som mentes forbundet direkte til hjertet.
Ny symbolik – samme form
Med romerriget fulgte et andet syn på ægteskabet, nemlig som mandens ejerskab over kvinden. Ringen blev givet til brudgommen af brudens far som et symbol på overdragelse af bruden – altså en slags medgift som vi kender den helt op i moderne tid.
Først i det andet århundrede før vor tidsregning blev ringen givet til bruden af gommen for at vise, at han turde betro hende sin værdifulde ejendom og dermed havde tillid til hende.
Romerne udviklede en tradition for at personliggøre vielsesringene ved at indgravere dem med billeder af brudeparret. Andre ringtyper kunne ligne signetringe fremstillet i guld og med indsat ædelsten så som karneol, akvamarin, granat eller onyks. De værdifulde vielsesringe var lavet til ”pænt brug” og båret i offentlighed.
I hjemmet blev den værdifulde ring dog erstattet af en knap så prangende substitut fremstillet i jern – den såkaldte Anulus Pronubus. I visse dele af det bedre borgerskab kunne jernringen være belagt med guld. Desuden var ringen af og til formet som en nøgle for at symbolisere hustruens kontrol over diverse husgeråd.
Vielsesringen er oprindeligt en hedensk tradition
I takt med at kristendommen vandt indpas i området og efterhånden fik status af statsreligion, gled vielsesringen ud i kulden som en del af et hedensk ritual.
De eneste officielle ægteskaber var dem, som blev indstiftet i kirken. Her blev vielsesringen senere optaget som en del af den religiøse vielse. De første kendte eksempler på kristne vielsesringe fra denne periode har religiøse afbildninger og inskriptioner. Afbildningerne af brudeparret blev forsynet med et kristent symbol – for eksempel et kors mellem de to parter – og så var vielsesringen inde i varmen igen.
Typer af vielsesringe gennem tiden
Foruden de oven for nævnte ringtyper findes der forskellige andre populære designs, hvoraf nogle har overlevet og stadig bruges den dag i dag.
Federingen – den hellige alliances bånd
Blandt de forskellige former for vielsesringe kan eksempelvis nævnes ”fede” ringen. Man har fundet eksempler på federinge fra oldtiden, men de fik en renæssance omkring år 1100, hvor de for alvor genvandt deres popularitet.
Federinge er karakteriseret ved et design, hvor to hænder er låst sammen i et fast greb – af og til med et ekstra symbol. Den irske Claddaghring, som kan dateres helt tilbage til det 16. århundrede, bruges stadig den dag i dag og afbilder typisk to hænder som holder en krone.
Poesiringen – kærlighedens sprog
Poesiringen (posy ring) er stadig populær rundt omkring i verden. Kendetegnende for denne ringtype er inskriptionen på indersiden. Her finder du ofte et kort vers, som kan være en del af en salme fra Bibelen eller en strofe fra et kendt digt.
Verset vil altid være placeret på indersiden af ringen for at holde det privat og personligt – tæt på bæreren. Poesiringen symboliserer et skift i måden, hvorpå ægteskabet tidligere har været anskuet. Nemlig fra et profitabelt arrangement til en hellig og privat pagt mellem to elskende.
Gimmelringen – et smukt og symbolsk puslespil
Gimmelringen består af to eller tre ringe, som sidder sammen, og som tilsammen danner én ring. Symbolikken er enkel og klar: Hver ring er for sig enestående, men må forenes med de andre for at danne en helhed.
Til gengæld blev designet af gimmelringe med tiden utroligt komplekst med masser af krummelurer og små indgraveringer i takt med, at guldsmedenes teknikker og redskaber blev mere avancerede. Mange gimmelringe fra især det 17. århundrede er forsynet med såvel indsatte ædelsten som udskårne symboler fremhævet med flot og farverig emalje.
De sammenlåste hænder kendt fra federingene udgjorde sammen med blomster og hjerter den mest gængse symbolik, men også memento mori elementer så som skeletter og dødningehoveder kunne figurere på gimmelringene.
En moderne version af gimmelringen er den såkaldte nestingring, hvor to eller flere ringe kan sammensættes til at danne en helhed. Denne ringtype er som regel mere enkel i sit udtryk end den historiske gimmelring.
Jødiske vielsesringe – mit hjem er mit slot
Inden for den jødiske tradition finder vi helt særligt karakteristiske vielsesringe. Den ring som anvendes i forbindelse med en jødisk vielse, vil typisk være et arvestykke, som er blevet videregivet i familien gennem mange generationer.
Den jødiske vielsesring, som vi kender den helt tilbage fra det 10. århundrede, er forsynet med et smukt og detaljeret udført hus eller slot fremstillet i filigran med et væld af detaljer. Denne ring menes at symbolisere brudens nye status som dronning i slottet – altså brudeparrets fælles hjem.
Ofte kan taget på bygningen åbnes som en medaljon, således at man kan se en hebraisk inskription. Og selve ringen vil som oftest være besat med værdifulde ædelstene.
Diamantringen – en evig klassiker
Juveler og ædelsten har historisk set altid været populære som gaver, idet de repræsenterer velstand og rigdom. Derfor har de smukke, farverige og glimtende stene naturligt haft deres plads i forbindelse med forlovelse og ægteskab helt tilbage fra den tid, hvor ægtepagten i høj grad handlede om at forsegle et praktisk velstandsbånd mellem familier snarere end at bekræfte to menneskers indbyrdes kærlighedsforhold.
Det første kendte eksempel på en diamantring kan dateres tilbage til år 100 og består af en ring isat en usleben diamant. Ringen menes at have tilhørt en ung kvinde. Der er dog intet, som kan fortælle mere om, hvorvidt ringen er en kærlighedsgave eller et symbol på rigdom.
I det 15. århundrede ville brudens far typisk sende gommens far en gave i form af en eller flere ædelsten. Formålet var at vise, at han havde til hensigt at gifte sin datter bort.
Det første eksempel på en såkaldt trolovelsesring med diamant finder vi i 1475 i Italien ved brylluppet mellem Costanzo Sforza og Camilla D'Aragona. Digtet som blev fremsagt i forbindelse med brylluppet lød således: ”To viljer, to hjerter, to lidenskaber er ved denne diamant forenet i ét ægteskab”.
Sidenhen er diamantringe blevet mere og mere almindelige i forbindelse med såvel forlovelse som bryllup. Den diamantbesatte forlovelsesring blev for alvor populær efter at De Beers – en britisk luksusjuveler – lancerede sin "Diamond is Forever" kampagne i midten af 1940’erne.
Den dag i dag er diamantringen stadig det mest populære valg, når det handler om forlovelsesringe. Nogle par vælger dog en mere unik og individuel stil – for eksempel i form af ringe med andre spændende sten, arvestykker eller ringe besat med uslebne diamanter. Og så er der de par, som af bæredygtighedshensyn vælger de kunstigt fremstillede diamanter moissaniter eller genbrugte sten.
Allianceringen som vielsesring
I moderne tid har den såkaldte alliancering vundet stort indpas som vielsesring, og mange brudepar vælger den som både forlovelsesring og vielsesring. En alliancering er en ring, som er designet til at kunne fyldes ud med ædelstene hele vejen rundt.
Med en alliancering har du altså mulighed for at markere mærkedage og særlige begivenheder med en smuk diamant eller anden juvel, som indfattes i ringen ved siden af de andre. Du kan for eksempel vælge en alliancering som forlovelsesring og markere brylluppet med en ny sten i stedet for en ny ring.
Det fine ved en alliancering er, at denne ring ikke udelukkende symboliserer brylluppet. Med en alliancering kan du og din partner markere alle de begivenheder og faktorer, som udgør jeres fællesskab og forening i kærlighed.
Det kan for eksempel være en sten for hvert år I tilbringer sammen for at symbolisere, hvorledes jeres kærlighed vokser år for år. Og særlige sten kan tilføjes for hvert barn der fødes i jeres ægteskab.
Kan jeg få specialfremstillet en vielsesring?
Mange brudepar ønsker en helt særlig og unik ring, som skiller sig ud fra mængden af masseproducerede vielsesringe. Dette er forståeligt nok. Symbolet på evig kærlighed mellem to mennesker skulle helst være lige så enestående som kærlighedsforholdet selv.
Derudover er der stor forskel på smag og behag. Hvor nogle foretrækker vielsesringe i helt enkel stil, for eksempel som en diskret titaniumring med en enkelt diamant, er der stadig mange, som godt kan lide de mere bombastiske eller på anden måde bemærkelsesværdige designs.
Således ses det af og til, at brudepar præsenterer et ønske om en ring i klassisk vikingestil med gribedyr eller lignende ornamentering. Og de før nævnte federinge og gimmelringe kan også have deres charme – især hvis det er en dygtig guldsmed, som forestår fremstillingen.
Uanset hvad dine ønsker måtte være, er det altid en mulighed at få specialfremstillet vielsesringe. Hvis I beslutter jer for at gå all in på vielsesringe, kan I for eksempel vælge at få en guldsmed til at fremstille helt unikke ringe til jer begge. Dette er en løsning, som nogle brudepar vælger for at skabe et helt unikt symbol på deres kærlighed.
Design din egen vielsesring hos Carat Diamanter
Ønsker du at sætte dit helt eget præg på vielsesringene, kan du være herre over hele processen og selv skabe de smukkeste og mest personlige vielsesringe hos Carat Diamanter. Det foregår via et særligt digitalt modul, som tillader dig at sammensætte din vielsesring helt fra bunden.
Når du selv forestår konfigurationen af din vielsesring, kan du gøre den særdeles personlig:
I første trin vælger du ringens profil. Her kan du vælge mellem flere forskellige profiler, som hver især giver ringen en helt unik overflade. Uanset om du er mest til flade ringe, eller om du foretrækker en buet kant på din ring, vil du kunne konfigurere profilen præcis, som du vil have den.
Du kan i andet trin vælge, om din ring skal være bred – helt op til tolv millimeter – eller så smal som halvanden millimeter. I samme trin vælger du den indre omkreds samt ringens højde, og det er her, det er smart at kende sin ringstørrelse.
I trin tre vælger du ringens materiale samt dens tekstur. Du kan vælge mellem de klassiske materialer gulguld, hvidguld eller rødguld samt de moderne og nyskabende varianter roséguld/rosaguld, platin, gråguld eller palladium.
Det er også her, du vælger slibemetoden. Ønsker du en skinnende overflade, kan du vælge en blankslibning, og vil du gerne have lidt tekstur i ringen, kan du vælge fin sandslibning, grov sandslibning, stregmat på langs, på tværs eller på skrå, eller en af de spændende strukturer frostet, krystalmat, bikage, diamantkornmat og mange andre.
Trin fire giver dig mulighed for at vælge fuger og kanter, skulle du i trin tre have valgt, at ringen skal have flere forskellige slibemønstre. Og du kan tilføje flotte rundede kanter til din ring.
I trin fem bliver det rigtig sjovt for det er her, du kan sætte diamanter i din vielsesring. Du kan selv vælge, om stenene skal placeres i en lige række (hvilket i fagsprog kaldes forrivning), eller om de skal placeres som løse sten. Sidstnævnte mulighed giver dig lov til at slippe kreativiteten løs og skabe en 100% unik vielsesring. Du kan også vælge at lade stenene indfatte med kørner eller i kanalfatning, spændfatning eller øje.
Det er nemt at ændre dine valg sådan, at du til sidst får præcis den vielsesring, du ønsker dig.
Sluttelig kan du i trin seks vælge din egen personlige inskription. Inskriptionen bliver – i bedste poesiringsstil – udført på ringens inderside. Du kan vælge iblandt et væld af smukke skrifttyper, og du kan indsætte symboler så som hjerter, uendelighedstegn eller yin og yang.
Er du ikke meget for at kaste dig ud i designet af din vielsesring uden en professionel ved din side, kan du starte med at lege med mulighederne online og derefter komme ind i en af vores forretninger, hvor en medarbejder kan vejlede dig, når du skal træffe de endelige valg.
Kan jeg genbruge en gammel vielsesring?
Hvis du ønsker at bruge eksempelvis din mors eller din bedstemors vielsesring i stedet for at købe en helt ny en af slagsen, kan det godt lade sig gøre. Nogle brudepar vælger at gøre brug af arvestykker i forbindelse med vielsen – og en brugt vielsesring, som har været i familien i generationer, kan føje et smukt familiært islæt til denne kærlighedshandling.
En guldsmed kan tilpasse ringen så den matcher størrelsen på brudens ringfinger. Samtidig kan han eller hun rense metallet og sørge for, at eventuelle løse ædelsten gøres fast, så de ikke falder ud. Ønsker brudeparret en ekstra sten indlagt i ringen, kan guldsmeden også hjælpe med den opgave.
Hvis du gerne vil bruge metallet fra ringen, men denne har et umoderne design eller på anden måde ikke passer ind i din forestilling om, hvordan en smuk vielsesring bør tage sig ud, kan du vælge at bruge guldet og stenene fra ringen til at få fremstillet en helt ny ring. På den måde bevarer du noget af familiens historie uden at gå på kompromis med dine æstetiske standarder.
Færdigtfremstillede vielsesringe – et populært valg
Alle brudepar kan vælge at designe deres egne vielsesringe, men det er dog stadig udbredt praksis at vælge en vielsesring ud fra et eksisterende udvalg. Der findes mange smukke og veldesignede vielsesringe på markedet, og du vil med stor sandsynlighed kunne finde mindst én ring, som falder i din smag.
Uanset om du er til den simple og enkle stil, eller om du foretrækker mere swung, vil du hos Carat Diamanter kunne finde smukke og klædelige vielsesringe, som matcher dine ønsker.
Samtlige modeller er fremstillet i de bedste materialer. Nogle vielsesringe i guld fra Carat Diamanter er eksempelvis udført i 18 karat guld. Dette er usædvanligt, idet guldet i vielsesringe fremstillet i Danmark for de flestes vedkommende kun indeholder 8-14 karat.
Mange allianceringe fra Carat Diamanter indeholder i lighed med de klassiske vielsesringe 18 karat guld. Ringene fås i forskellige udformninger og designs, og du kan tilkøbe diamanter fra 0,02 til 0,11 karat med 58 facetter for det smukkeste lys og farvespil.
Du får med andre ord rigtig god kvalitet for pengene, når du vælger en vielsesring fra Carat Diamanter.
Hvilken type vielsesring skal jeg vælge?
Det kan være svært at vælge i det store udvalg af vielsesringe, og det er kun din egen smag, som skal være dommer over, hvilken vielsesring du skal bære. Der er ingen, der siger, at ringen skal have en bestemt udformning eller se ud på en særlig måde.
En klassisk vielsesring er muligvis ikke det rette valg for dig, hvis du foretrækker en bestemt stil. Men så er det godt, at der findes rigtig mange andre valgmuligheder, når vi snakker vielsesringe. Neden for har vi samlet en kort oversigt over de ting, du med fordel kan overveje forud for valget – med de tanker i baghovedet bliver det lettere at beslutte, hvilken løsning der er den helt rigtige for dig og din partner.
Værd at overveje når du køber vielsesring
Der er flere praktiske faktorer, som bør overvejes, inden du endeligt beslutter dig for en vielsesring. Du skal selvfølgelig synes godt om ringen, da du sandsynligvis vil komme til at bære den hver dag.
De fleste ægtefolk er iført deres vielsesringe til daglig. Derfor bør din og din partners ringe holde en høj kvalitet, såvel når det handler om materialerne, som når det gælder æstetikken.
Vælg en ring i den rette størrelse
Udover kvaliteten er det vigtigt, at din vielsesring passer til din finger fra begyndelsen. Derfor bør du kende din ringstørrelse på forhånd.
En ring kan sagtens tilpasses fingeren efterfølgende, men det er så ærgerligt at skulle indsende ringen til guldsmeden efter brylluppet. Og det er ekstra akavet, hvis gommen ikke kan presse ringen på brudens finger under selve vielsen – eller omvendt.
Skal vielsesringene matche?
Det er meget almindeligt, at brudens og brudgommens ringe matcher i stil og materiale. Her er det dog en god idé, at I får jer en snak om ringenes udseende forud for den store dag.
Som nævnt oven for skulle I begge gerne kunne holde ud at kigge på jeres respektive ringe hver dag. Således kan det sagtens være, at gommen foretrækker en sølvring frem for en guldring og med et andet motiv end det, der pryder brudens ring.
På samme måde kan det sagtens være, at det kun er bruden, som sætter pris på en sten i sin vielsesring. Dette er der intet forgjort i – smag og behag er jo som bekendt meget forskellig fra person til person.
I kan for eksempel vælge at have identiske inskriptioner på ringenes indersider, hvis I ønsker, at de forskellige ringe dog skal have noget til fælles.
Skal vi købe helt nye ringe eller bruge arvestykker?
Det er vigtigt at få afklaret, hvorvidt vielsesringen skal være et familieklenodie, eller om I ønsker jeres helt egen ring. Der kan desværre hurtigt opstå uenighed om netop dette emne, og der er ingen grund til at så splid i familien allerede inden brylluppet har fundet sted.
Selvom gommens mor måske mener, at bruden bør bære den nedarvede familiering, kan bruden have sin egen mening om den sag. Det er ikke sikkert, at man som brud er den store fan af det pågældende design.
Da det trods alt er brudens store dag, bør det være hende, som har det sidste ord i den sammenhæng – især fordi det samtidig er bruden, som skal se på ringen hver dag de næste mange år.
Et kompromis kan være at benytte den traditionelle jødiske model, som du kan læse om oven for. Her anvendes familieringen udelukkende i forbindelse med vielsen og erstattes dernæst af en mere enkel ring.
På den måde kan bruden selv vælge den ring, hun skal bære i det daglige, samtidig med at hun kan glæde svigermor ved at bruge hendes ring i selve vielsesritualet. Alle bliver glade – og mon ikke det værdifulde arvesmykke under alle omstændigheder har bedre af at blive opbevaret på et sikkert sted.
Hos Carat Diamanter kan du finde mange flotte vielsesringe, som du sagtens kan bruge til daglig uden at ringen kommer i vejen eller virker klodset.
Hvor meget må vielsesringen koste?
Som brudepar bør i afstemme jeres forventninger til omkostningerne i forbindelse med brylluppet. Mange par vælger at invitere mange gæster, som så skal bespises og beværtes hele dagen og natten lang. Måske skal der indkøbes overdådige blomsterarrangementer, og der skal sandsynligvis lejes lokaler til fejringen.
Disse omkostninger kan nemt stikke af, og så er det måske ikke så smart at bruge hundrede af tusinde kroner på ringe.
Carat Diamanter er leveringsdygtig i raffinerede og elegante vielsesringe, som matcher ethvert budget. Uanset hvilken prisklasse du vælger, kan du være sikker på, at ringen holder en høj kvalitet – og at du kan have glæde af den i mange år.
Hvilken finger er den korrekte ringfinger?
Tiderne skifter, og det samme gør bryllups- og vielsesritualerne. Hvilken finger – og hvilken hånd – der er den rette til placering af forlovelses-, trolovelses- eller vielsesringen har ligeledes varieret en del.
Som nævnt i tidligere afsnit blev den fjerde finger på venstre hånd af de gamle egyptere anset som værende hellig, idet denne finger indeholdt kærlighedsvenen "Vena Amoris". Denne myte er dog forlængst manet til jorden – men traditionen med at bære vielsesringen på den fjerde finger, som af samme grund kaldes ringfingeren, har holdt ved. Dog er det i dag almindeligt at bære vielsesringen på højre ringfinger - og forlovelsesringen på venstre ringfinger.
I princippet kan ringen dog bæres på alle fingre – selv på tommelfingeren hvilket der er set eksempler på – og på såvel højre som venstre hånd. I mange kulturer (bl.a. vores egen) bæres vielsesringen på højre hånd, idet dette er den samme hånd som bruges, når man afsværger en troskabsed. I andre er det praksis, at man skifter forlovelsesringen fra venstre til højre hånd – eller omvendt – i forbindelse med brylluppet.
Uanset hvilken finger du vælger, og på hvilken hånd du foretrækker at bære din vielsesring, er det vigtigt, at du får målt størrelsen på fingeren. Så er du nemlig sikker på, at din vielsesring har den rette størrelse helt fra starten.
Pas godt på din vielsesring – den skal gerne holde hele livet
Et bryllup er en livslang kærlighedserklæring, og dette skulle din vielsesring meget gerne afspejle. Derfor bør du passe rigtig godt på ringen, så den kan holde sig lige så smuk og strålende som jeres kærlighed til hinanden.
Tag ringen af hvis der er chance for at den lider skade eller bliver væk
Hvis du vil øge dine chancer for at bevare din vielsesring pæn og uskadt, skal du tage den af, når du for eksempel skal vaske eller afspritte hænder.
Det er selvfølgelig ikke alle metaller, som reagerer med sprit, vand eller håndsæbe. Men du kan risikere, at diamantens indfatningsgrab bliver sløvere med tiden, og så kan diamanten falde ud.
Af samme grund bør du tage ringen af, når du dyrker sport eller træner, da sved kan have samme effekt. Går du til svømning, bør du altid lægge ringen, inden du hopper i baljen. Klorvand har ingen god effekt på visse metaller, og da dine fingre skrumper i omkreds på grund af kulden fra vandet, kan du risikere at tabe ringen, når du svømmer.
Af hygiejniske hensyn er det også smart at tage ringen af, når du bager eller kokkererer. Skal du på ferie, bør du ligeledes overveje, om det er smart at gå rundt med værdifuldt guld og ditto ædelstene på fingeren – især hvis det drejer sig om feriedestinationer, du ikke kender.
Opbevar din vielsesring sikkert når du ikke har den på
Du kan med fordel opbevare din vielsesring i den til ringen hørende æske, som typisk vil være beklædt med blødt for. Denne æske er designet til at passe så godt på ringen som muligt.
Lad din guldsmed efterse ringen med jævne mellemrum
Selv om du passer rigtig godt på din vielsesring, er det stadig en god idé at tage den til ”servicetjek” en gang hvert andet eller tredje år.
Den grab, som holder diamanten fast i en klassisk vielsesring, kan godt gå hen og svækkes med årene. Så kan du risikere, at den fine diamant falder ud – og det er virkelig ærgerligt!
Din guldsmed kan hjælpe dig med at sikre, at grabben kan holde længere, så du undgår at miste diamanten. Og skulle diamanten være indfattet, som det for eksempel er tilfældet i en alliancering, kan du også få hjælp hos guldsmeden, hvis stenen sidder løst.
Derudover kan selve diamanten – omend det er meget usandsynligt – revne eller flække som følge af et uheldigt slag. Under alle omstændigheder vil en diamant med tiden blive mærket af daglig brug, hvilket må betegnes som helt almindelig patina.
Det anbefales dog, at du lader guldsmeden tage et kig på ringen i ny og næ, så du kan være sikker på, at bevare den i optimal stand. Hvis din hvidguldsring ikke længere er så pæn og skinnende i overfladen, som da du fik den, kan din guldsmed sandsynligvis hjælpe dig med at shine den op.
I forhold til almindelig vedligeholdelse kan du klare det mest med en klud og pudsemiddel til smykker. Men skal ridser eller skrammer fjernes, bør du overlade opgaven til din guldsmed.
Køb vielsesringe hos Carat Diamanter
Du kan være sikker på, at du får den bedste service og et produkt i høj kvalitet, når du køber din vielsesring hos Carat Diamanter. Det guld, som anvendes i de smukke og veldesignede ringe, indeholder i mange tilfælde 18 karat. Og samtlige diamanter på minimum 0,30 karat leveres med et GIA-certifikat, så du altid kan dokumentere ægtheden af den smukke sten.
Du kan selvfølgelig altid få hjælp til valg af vielsesring i en af Carat Diamanters fysiske butikker, som ligger i henholdsvis Field's og på Fisketorvet, men du får samme høje service, når du handler på nettet. Skulle du desuden få brug for hjælp til tilpasning eller reparation af din vielsesring, kan du også altid henvende dig i en af vores forretninger – så hjælper vi dig i mål med opgaven.